Sant Cugat és dels primers municipis de la província de Barcelona pel que fa a nivell d'excel·lència empresarial


  • Comparteix:

Així ho conclou un informe elaborat per l'Institut de Recerca d'Economia Aplicada de la UB

Així ho conclou un informe elaborat per l'Institut de Recerca d'Economia Aplicada de la UB

Sant Cugat encapçala el rànquing de municipis de la província de Barcelona pel que fa a excel·lència empresarial. Això vol dir que la nostra ciutat compta amb una bona proporció d'empreses que es caracteritzen pel seu elevat nivell tecnològic i per la seva sostenibilitat, però també que té un bon potencial per atreure noves empreses d'aquestes característiques. Així ho posa de manifest l'estudi elaborat per l'Institut de Recerca d'Economia Aplicada de la UB i que s'ha presentat en el marc del cinquè Diàleg de Santcugatribuna.

L'objectiu de l'estudi, que ha analitzat els 22 municipis de més de 40.000 habitants de la província de Barcelona, era conèixer la situació dels parcs empresarials de cada ciutat però també el seu grau de potencialitat per atreure empreses d'excel·lència, és a dir, aquelles activitats manufactureres d'un nivell tecnològic mig - alt i activitats del sector de serveis que siguin sostenibles i no tinguin un impacte medi ambiental elevat.

En aquest sentit, l'informe conclou que Sant Cugat encapçala el rànquing de municipis pel que fa al nivell d'excel·lència empresarial actual, ja que el 24% del total del seu parc empresarial està format per empreses que poden considerar-se d'excel·lència. A més, posa de manifest un ús elevat de les tecnologies de la informació i la comunicació i un creixement tant d'empreses com de professionals liberals i treballadors autònoms superior a la mitjana.

Pel que fa al potencial de la ciutat, els indicadors utilitzats (SMIEE), destaquen que Sant Cugat ocupa el primer lloc de la llista, amb les primeres posicions en temes com la qualitat de vida i el medi ambient, la disponibilitat i qualitat del capital humà o el dinamisme econòmic. En canvi, qüestions com el preu del sòl i l'oferta de locals de negoci, la mobilitat o la xarxa de transport públic apareixen com els punts més febles, tot i que es mantenen a la part mitja de la taula en relació a la resta de municipis analitzats. Així ho ha explicat el director de l'estudi, el professor Jordi Suriñach.

Jordi Suriñach

Sant Cugat presenta una excel·lent posició relativa analitzats en els principals factors econòmics i socials que determinen la instal·lació d'empreses d'excel·lència, i per tant té un potencial elevat, i les empreses ho coneixen.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha fet una valoració positiva d'aquest informe ja que permet conèixer millor els punts forts i els punts febles del parc empresarial de Sant Cugat i treballar per fer les millores necessàries. Recoder ha volgut posar l'accent en alguns projecte de futur, com el Sincrotró o el futur campus d'ESADE que han de permetre avançar en aquesta línia, però també ha volgut remarcar que aquest informe demostra que la nostra ciutat, a banda de ser un municipi residencial, és una ciutat amb un potencial econòmic i empresarial important, un potencial que, segons ha dit, 'no és una casualitat'.

Lluís Recoder

Hi ha una constant que el sòl de Sant Cugat, fins i tot el que és per activitats econòmiques, es transformi en residencial. I nosaltres ens hi hem negat sempre, i en els nous sectors hem procurat que aquest sòl per activitats econòmiques sigui important.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha destacat el valor d'aquest estudi, ja que no només dóna eines per millorar l'activitat econòmica i empresarial dels municipis, sinó que es perfila també com un instrument extrapolable a d'altres administracions i a un nivell molt més general.

Jordi Joly

És un treball que ens serà últil pels municcipis, institucions i empreses però també que serà aplicable a d'altres zones que vulguin fer un anàlisis similar i també a nivell de país.


L'estudi, que porta per títol 'Sistema municipal d’indicadors d’excel·lència empresarial', ha estat elaborat per l'Institut de Recerca d'Economia Aplicada de la UB i compta amb el patrocini de Grup XXI; amb una aportació de 5.000 euros. L'informe s'ha presentat aquest dimecres en el marc del cinquè Diàleg Santcugatribuna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.