Joly demana al PSC que retiri el contenciós contra la pròrroga de la concessió de la recaptació tributària a FS

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica diu que els socialistes judicialitzen la política i fan perdre 'temps i diners' a l'Ajuntament

Economia

Publicat el 12/jul/05 per Miquel Herrada

El PSC ha presentat un contenciós-administratiu contra la decisió de l'Ajuntament de concedir una pròrroga fins a finals d'any a l'empresa FS, concessionària de la recaptació tributària municipal. L'Ajuntament ha tingut coneixement d'aquest contenciós aquesta mateixa setmana, poc després que el TSJC hagi desestimat un recurs anterior del PSC contra el model de gestió tributària municipal i l'adjudicació a FS de les tasques auxiliars de recaptació. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha demanat als socialistes que retirin el segon contenciós, tenint en compte la sentència del TSJC, i ha instat el PSC a abandonar un model d'oposició que 'fa perdre temps i recursos públics' a l'Ajuntament.

Jordi Joly considera que després de la sentència del TSJC que avala la legalitat del model de gestió tributària municipal 'no té sentit' continuar insistint, per via judicial, sobre el mateix tema. Per això, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda insta el PSC a retirar el segon contenciós-administratiu per evitar que l'Ajuntament segueixi 'perdent temps i recursos públics' en aquestes qüestions que, segons Joly, ja han quedat sobradament aclarides pels tribunals.

Jordi Joly

Demano efusivament al PSC que retiri immediatament aquest contenciós, havent conegut ja la sentència del primer recurs. Estem entrant en una espiral que fa perdre recursos públics i temps a l'Ajuntament. La sentència és clara i rotunda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, Joly critica l'estil d'oposició del PSC, i fa una crida als socialistes a què confiïn en la legalitat de les accions que impulsa l'equip de govern, ja que aquestes estan avalades per la secretaria general i la intervenció.

Jordi Joly

El primer contenciós ens va costar 30.000 euros. Per qüestions formals i legals, sempre ens posen en entredit amb aquest tipus d'oposició i crec que ja és hora de posar-hi punt final. Els cossos d'habilitació nacional, la secretaria general i la intervenció vetllen per la legalitat de tot el que realitzem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que l'actual model de funcionament tributari de l'Ajuntament es fonamenta en l'Organisme Autònom Municipal de Gestió Tributària que, a través d'un concurs públic, va adjudicar a l'empresa FS algunes funcions auxiliars de la gestió dels tributs. Aquesta concessió va ser prorrogada per l'Ajuntament fins a finals d'aquest any, però en els darrers mesos l'equip de govern ha explorat altres alternatives de gestió que comportin un estalvi per a la ciutat. En aquest sentit, avui mateix es podria anunciar un acord amb la Diputació de Barcelona perquè aquest organisme supramunicipal assumeixi algunes tasques de la gestió tributària municipal.