HP, amb una planta a Sant Cugat, acomiadarà 14.500 treballadors a nivell mundial


  • Comparteix:

Tot i que encara no se sap si aquesta decisió tindrà repercussions a la planta local, des de la direcció a nivell estatal apunten que hi haurà pocs canvis en desenvolupament i recerca, activitat central a Sant Cugat

Tot i que encara no se sap si aquesta decisió tindrà repercussions a la planta local, des de la direcció a nivell estatal apunten que hi haurà pocs canvis en desenvolupament i recerca, activitat central a Sant Cugat

La multinacional nord-americana Hewlett Packard, que compta amb una delegació a Sant Cugat, eliminarà 14.500 llocs de treball, una retallada que afectarà al 10 per cent de la plantilla mundial. De moment, encara no se sap si aquesta decisió pot tenir repercussions a la planta que la multinacional té a la nostra ciutat, i que compta amb un miler de treballadors. No obstant això, des de la direcció de Hewlett Packard a Espanya s'assegura que l'empresa farà pocs canvis en el volum de personal de recerca i desenvolupament, precisament una tasca que es porta a terme a la planta santcugatenca.

Hewlett Packard, líder mundial en la fabricació d'impressores, retallarà 14.500 llocs de treball en el termini d'un any i mig. Així ho va anunciar dimarts passat la direcció de la multinacional nord-americana al·legant una reducció de costos, en un moment en que la competència d'empreses del sector, com Dell, és cada cop major i més agressiva.

Pel que fa a la planta de Sant Cugat, amb prop de 1000 empleats, encara no se sap com afectarà aquesta decisió. No obstant això, Manuel López, director de marketing corporatiu de Hewlett Packard a Espanya ha assegurat que l'empresa té la intenció de fer pocs canvis en l'àmbit de personal dedicat a recerca i desenvolupament així com al de ventes, una tasca, ha dit, que precisament es porta a terme a Sant Cugat.

Segons López la retallada afectarà sobretot a l'infraestructura interna de l'empresa nordamericana com el personal administratiu o el departament de recursos humans. Serà d'aquí al novembre quan disposaran, afegeix, de més informació sobre com afectarà aquesta reducció de plantilla al territori nacional.

La planta de Sant Cugat, assegura també el director de marketing, és una de les més importants a nivell nacional ja que es dedica a I+D, i el disseny del format de les impressores així com a la gestió de diferents clients.

L'objectiu final de la decisió és que Hewlett Packard s'estalviï uns 1.588 milions d'euros anuals i implicarà el gruix d'acomiadaments més importants de l'empresa des del 2002.

Recordem que Hewlett Packard té delegacions arreu d'Europa i a Espanya compta amb diferents seus amb un total de 2.300 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.