Una queixa de l'Ajuntament a la UE obliga l'Estat a modificar la reglamentació de l'IVA


  • Comparteix:

Una sentència del Tribunal de Justícia de la UE falla que la imposició de l'IVA en les subvencions públiques que aplica el govern espanyol és il·legal. La sentència, dictada arran d'una queixa de l'Ajuntament de Sant Cugat, obligarà l'Estat a permetre la deducció de l'IVA en les subvencions i a retornar cents de milions d'euros als Ajuntaments i a les comunitats autònomes.

L'Estat espanyol s'haurà d'adequar a la sisena directiva europea, que obliga a no gravar a les administracions públiques locals i autonòmiques les transferències a les empreses i organismes que prestin serveis públics.

La sentència, que no es pot recórrer, implica que les entitats públiques que transfereixin quantitats econòmiques a empreses i organismes autònoms públics incrementaran el dret de deducció fiscal i, per tant, pagaran menys diners a l'Estat.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha assegurat que la decisió judicial evidencia 'la perversió' del sistema econòmic i ha remarcat que tots els Ajuntaments i les comunitats autònomes es beneficiaran de la decisió.

Lluís Recoder

La decisió és molt important per Sant Cugat i per tots els ajuntaments, perquè rebem subvencions i després ens fan pagar l'IVA.


L'Ajuntament de Sant Cugat va presentar anys enrere, amb Joan Aymerich com a alcalde, una queixa formal a la Comissió Europea per incompliment de la sisena directiva europea per part de l'Estat espanyol. Aquesta queixa va ser admesa a tràmit dins la Comissió i ha donat peu a la sentència del Tribunal de Justícia de la UE.

Lluís Recoder ha responsabilitzat l'Estat de la manca de recursos de què disposen els Ajuntaments per fer front a les necessitats dels ciutadans.

Lluís Recoder

L'Estat és un dels responsables del fet que els ajuntaments no disposem de recursos per oferir serveis als ciutadans.


La limitació va ser introduïda pel govern del PP en una modificació de la llei de l'IVA que va entrar en vigor l'1 de gener del 1998.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.