El president de la Cecot denuncia que el nou Estatut no protegeix la lliure iniciativa


  • Comparteix:

El president de la patronal Cecot, ha denunciat que, malgrat la seva importància, el nou Estatut de Catalunya no protegeix prou la lliure iniciativa. Antoni Abad ha fet aquestes declaracions durant l'onzena 'Nit de l'Empresari', un acte que ha comptat també amb la presència del conseller d'Economia, Antoni Castells, i de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Durant la seva primera 'Nit de l'Empresari' com a president de la Cecot, Antoni Abad, ha posat de manifest els reptes que suposa la globalització i la necessitat que tenen les empreses catalanes de millorar la seva competitivitat per fer front a aquest procés. És per això que Abad ha demanat la implicació de les administracions i ha denunciat que el nou Estatut de Catalunya no protegeix la lliure iniciativa.

Antoni Abad

És un Estatut capdavanter en molts aspectes però hi trobem a faltar des del punt de vista empresarial articles que consagrin dos principis essencials: la lliure iniciativa i capacitat emprenedora de la societat civil privada, i l'aposta per l'excel·lència.


De la seva banda, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat que el nou text estatuari té l'objectiu d'aconseguir una Catalunya més lliure i oberta per a tots, i que en cap cas és un document intervencionista. Castells ha afegit també que, un cop consensuat per la gran majoria catalana, ara cal anar a Madrid amb voluntat d'arribar a acords i que això no es pot fer mai des de la imposició sinó amb la voluntat compartida d'aconseguir un major autogovern per a Catalunya.

Antoni Castells

Els pactes només s'aconsegueixen cedint tothom una mica en les seves posicions i tots compartim la voluntat de fer possible una Catalunya que assolieixi les seves aspiracions d'autogovern.


També l'alcalde de Sant Cugat ha fet referència al text estatuari i ha recordat al conseller que l'objectiu és aconseguir un règim econòmic similar al del concert i que no cal que les rebaixes les fem des de Catalunya, ja que segons ha dit, ja les faran des de Madrid. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

L'Estatut ja l'ha aprovat el Parlament de Catalunya i en això vull contradir el conseller Castells, ja l'hem aprovat i per atnt no cal que ens fem les rebaixes nostres, ja ens les faran a Madrid i ens haurem de defensar.


L'onzena 'Nit de l'Empresari' de la CECOT ha servit també per reivindicar unes millors infraestructures per la comarca. En aquest sentit, el president de la patronal ha reclamat que es construeixi ja el Quart Cinturó i ha reiterat la necessitat del traçat vallesà del TGV, tant per persones com per mercaderies.

Com ja és habitual, la vetllada ha reconegut la tasca de diferents persones i empreses, i aquest any, especialment, de l'anterior president de la Cecot, Eusebi Cima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.