L'acord entre la direcció de Delphi i els sindicats majoritaris, pendent de ratificar pels treballadors


  • Comparteix:

Els treballadors de la planta santcugatenca de la multinacional Delphi tenen temps fins aquest dilluns per ratificar l'acord a què han arribat els sindicats majoritaris i la direcció de l'empresa. L'acord contempla la prejubilació de com a mínim 59 treballadors i l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació de 44 dies amb la complementació de fins al 100% del salari.

Els treballadors de la planta de Delphi a Sant Cugat tenen fins aquest dilluns per ratificar l'acord al qual han arribat els sindicats majoritaris (UGT i CC.OO) i la direcció de l'empresa després d'unes negociacions que s'han allargat sis setmanes. La clau de l'acord ha estat la modificació la clàusula que establia el nombre de treballadors fixes de la planta en 1.136 i que permetrà que es pugui accedir als fons per prejubilar com a mínim a 59 treballadors.

Ho explica el cap de Recursos Humans de la planta, Rogelio Oficialdegui, que ha afegit que l'acord també permet anar a un expedient de regulació d'ocupació (ERO) menys dràstic del que es podia pensar en un principi.

Rogelio Oficialdegui

Això permet obtenir els fons per les prejubilacions i anar a un ERO no tant dur, complementant les prestacions al 100% i salvaguardant als majors de 53 anys


El cap de recursos ha valorat molt positivament el presumible desenllaç de la problemàtica, en una fase de rescisió del sector a nivell mundial i ha incidit especialment en el fet que s'hagi arribat a un acord amistòs ara, aprofitant que hi ha els fons per les prejubilacions, en comptes d'enrocar-se en els acords vigents fins ara i trobar-se el problema en el 2007. Rogelio Oficialdegui.

Rogelio Oficialdegui

Hem preferit pactar ara que hi ha fons per les prejubilacions que tenir una polèmica jurídica en el 2007


Oficialdegui ha insisitit que les prejubilacions són un aspecte molt sentit en la plantilla i que per aquest motiu s'ha pogut arribar a aquest acord amistós, també amb la previsió que aquest acord no es podria assolir en els propers anys si no hi ha els diners de què ara es disposa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.