El PSC diu que l'oposició encara no té la documentació necessària dels pressupostos del 2006


  • Comparteix:

Els socialistes creuen que l'equip de govern improvisa i no és transparent

Els socialistes creuen que l'equip de govern improvisa i no és transparent

El PSC denuncia que l'oposició no disposa d'informació suficient sobre els pressupostos municipals per al 2006, a menys de dues setmanes per a la seva aprovació al ple. Els socialistes consideren que l'equip de govern improvisa en matèria pressupostària i asseguren que el manteniment de ciutat seguirà absorbint la majoria dels recursos, en detriment de les inversions.

El PSC de Sant Cugat ha fet números i ha advertit que l'equip de govern encara no ha facilitat la informació necessària als grups de l'oposició per al debat dels pressupostos municipals del 2006, previst per al proper 7 de novembre. El regidor socialista Pau Calsamiglia denuncia que l'única documentació que ha rebut el PSC és un primer avanç del pressupost, lliurat el passat mes de juliol, i que no incorpora la partida d'inversions ni les corresponents als organismes autònoms.

Pau Calsamiglia

Al juliol ens van passar una primera documentació, només amb la despesa ordinària i els ingressos. Falta la inversió i els organismes autònoms i empreses municipals. De tot això, encara no tenim cap dada pressupostària.


Calsamiglia denuncia, a més, que la documentació disponible té errors i mancances importants. Per exemple, la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) prevista és igual a la de l'exercici 2005, mentre que l'increment previst és, segons Calsamiglia, superior al 8%.

Els socialistes critiquen, a més, que els pressupostos municipals per al 2006 continuen privilegiant el manteniment de la ciutat en detriment d'altres despeses, com els serveis a les persones. Pau Calsamiglia considera que els comptes municipals estan 'segrestats' per les empreses concessionàries del manteniment.

Pau Calsamiglia

Són uns pressupostos captius, segrestats per les companyies concessionàries, que són les que any rere any augmenten les partides molt per sobre de l'IPC i del creixement de la ciutat.


El PSC ha recordat, també, que l'equip de govern encara no ha definit un Pla d'Actuació Municipal (PAM) pel mandat. A més, els socialistes consideren que encara s'ha d'aclarir quines actuacions queden pendents d'executar del mandat 2003-2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.