El fre del totxo reduirà un 20% els ingressos de l'Ajuntament aquest any


  • Comparteix:

L'Ajuntament espera ingressar aquest any un 20% menys pels impostos i taxes provinents del sector immobiliari. El consistori confia en poder equilibrar aquesta pèrdua amb l'increment dels ingressos de l'activitat empresarial. De cara a l'any vinent, l'àrea d'Economia preveu un major impacte de la desacceleració immobiliària sobre les finances municipals.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, situa l'origen del problema en el fre del creixement residencial de la ciutat, que comporta una davallada important dels ingressos municipals per conceptes com els impostos i taxes que graven la construcció i les plusvàlues que genera la compra-venda d'immobles. Segons Joly, l'equip de govern porta quatre anys preparant-se per absorbir aquest impacte, ja previst per la dinàmica pròpia de la ciutat però que ara s'intensifica per la crisi financera general.

Joly assegura que els pressupostos del 2008, que encara s'estan perfilant, reflectiran 'de forma important' la desacceleració immobiliària. El tinent d'alcalde d'Economia fixa en 'almenys un 20%' la reducció prevista dels ingressos de la construcció.

Jordi Joly

El pressupost del 2008 ja preveu una baixada important dels recursos provinents de la construcció. Hem de ser precabuts.


L'estratègia municipal per equilibrar aquesta situació passa per continuar incrementant els ingressos provinents del desenvolupament empresarial del municipi. Segons Joly, els esforços per generar un entorn favorable a la implantació d'empreses -com el projecte de l'Eix B-30 o el centre Creápolis d'Esade- ja han començat a donar resultats.

Jordi Joly

Hem enfocat l'estratègia cap al creixement econòmic territorial. Estem aconseguint acollir empreses d'excel·lència i amb viabilitat futura.


Els càlculs de l'àrea d'Economia indiquen que el creixement dels ingressos de l'activitat empresarial compensaran, aquest any, la davallada immobiliària residencial. L'horitzó pel 2009, però, és més fosc. Les previsions municipals fixen en aquell any el major impacte de la desacceleració de la construcció.

Per tal de minimitzar l'efecte negatiu sobre les finances locals, Jordi Joly proposa una recepta que barreja un replantejament del finançament de les inversions i una estratègia rigorosa de control dels costos. Tot plegat, per evitar que el nivell de prestació de serveis de l'Ajuntament se'n ressenteixi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.