L'EMD de Valldoreix incrementa les taxes i els preus públics un 3'5% de mitjana pel 2006


  • Comparteix:

La majoria de capítols mantenen les mateixes pujades que l'any passat, aplicant la previsió de l'IPC català

La majoria de capítols mantenen les mateixes pujades que l'any passat, aplicant la previsió de l'IPC català

L'EMD de Valldoreix ha aprovat incrementar un 3'5% la majoria de les taxes i els preus públics pel 2006. Les principals ordenances fiscals, com les relatives a les llicències urbanístiques i ambientals, pujaran el mateix que la previsió de l'IPC català, i només hi haurà modificacions puntuals en capítols com la taxa d'ocupació de la via pública, que es rebaixarà. CiU ha anunciat que presentarà al·legacions a aquestes ordenances fiscals, mentre que el PP ha retret que no s'incloguin bonificacions per a les famílies nombroses.

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat provisionalment aplicar una pujada general del 3'5% -equivalent a la previsió de l'IPC català- en les ordenances fiscals pel 2006. Les taxes corresponents a les llicències urbanístiques i mediambientals, a la connexió amb el clavegueram o a la utilització de les instal·lacions de l'EMD, entre d'altres, i els preus públics de l'escola bressol, el complex esportiu, els tallers del Casal de Cultura i el centre de música s'encariran al mateix ritme que l'increment previst del preu de la vida a Catalunya.

En canvi, alguns capítols molt puntuals patiran modificacions, com la taxa d'ocupació de la via pública per a les terrasses dels bars, que es rebaixarà, o les quotes per algunes activitats del complex esportiu, que s'encariran.

El vocal d'Economia i Hisenda de l'EMD, Joan Gaya, ha explicat que les ordenances fiscals del 2006 són de caràcter tècnic i no incorporen cap novetat destacada, i ha dit que l'oposició de CiU només s'explica perquè aquesta formació està en campanya electoral.

Joan Gaya

Ens sorprèn l'oposició de CiU. Les ordenances són iguals a les que van aprovar vostès l'any passat, només hi ha petits canvis tècnics, no polítics. Benvinguda sigui la campanya electoral.


CiU, des de l'oposició, considera que les ordenances fiscals del 2006 tenen mancances i lamenten que l'equip de govern de Valldoreix no les hagi discutit a fons amb l'oposició abans de portar-les a aprovació. El vocal de la federació nacionalista Marc Monells ha anunciat que el seu grup presentarà al·legacions.

Marc Monells

Ja anuncio que presentarem al·legacions. Hi ha poques novetats i les que hi ha no ens agraden. Es demostra la paràl·lisi econòmica i política de l'EMD.


De la seva banda, el vocal del PP, Josep Maria Canals, s'ha oposat a algunes de les ordenances fiscals i ha retret a l'equip de govern que no hagi complert el compromís d'aplicar bonificacions per a les famílies nombroses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.