La Diputació vol cobrar el 100% de l'IBI i farà una campanya perquè els morosos paguin voluntàriament

L'organisme supramunicipal gestiona des del 2 de gener la recaptació d'impostos municipals

Economia

Publicat el 5/gen/06 per Miquel Herrada

La Diputació de Barcelona, que gestiona des del 2 de gener la recaptació dels impostos municipals, es planteja com a objectiu cobrar el 100% de l'IBI i regularitzar la situació dels morosos. L'organisme supramunicipal assegura que és capaç d'assolir ràtios d'eficàcia molt elevades gràcies a l'experiència acumulada després de més d'una dècada assumint les funcions de recaptació a la majoria dels municipis de la província de Barcelona.

El cap d'unitat de l'oficina de recaptació tributària de la Diputació a Sant Cugat, Pere Casablanques, assegura que el seu objectiu és incrementar progressivament les ràtios d'eficàcia en el cobrament dels impostos i tributs municipals fins a equiparar-les a les que l'organisme supramunicipal assoleix a altres municipis de la demarcació. En concret, Casablanques afirma que s'acabarà cobrant el 100% virtual de l'IBI, la qual cosa vol dir que en un màxim de quatre anys s'ingressarà la totalitat de l'impost corresponent a un exercici.

El cap d'unitat de l'oficina santcugatenca subratlla que la Diputació està en condicions d'oferir un servei molt més eficaç, i més barat, que el que podria prestar l'Ajuntament directament o a través d'una empresa externa. Escoltem Pere Casablanques, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Pere Casablanques

Vam comprovar que aquest tema és cada dia més complex i a principis dels 90 vam fer una inversió important en sistemes informàtics i formació de personal. Ara, prestem el servei a la pràctica totalitat de la província i resulta més eficaç que si hi fan els ajuntaments.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Casablanques anuncia que la Diputació serà implacable pel que fa als morosos i que procedirà a embargar el seu patrimoni en el cas en què es neguin a pagar els deutes pendents dels anys anteriors. Abans d'iniciar procediments executius, però, la Diputació farà una campanya intensiva perquè tots els ciutadans puguin posar-se al dia voluntàriament.

Pere Casablanques

Impulsis ens passarà el fitxer amb els deutes. A Sant Cugat potser hi havia massa gent retrassada en el pagament. Farem una campanya intensiva perquè es posin al dia i es regularitzin voluntàriament sense haver de fer accions executives.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de la Diputació recomanen la domiciliació bancària com la millor opció per pagar els impostos. Per incentivar aquesta via, es fraccionarà en quatre terminis el rebut de l'IBI per als que triïn la domiciliació. Els impostos municipals es podran pagar a qualsevol entitat financera, tant dins com fora de la ciutat, a través del telèfon gratuït 900.71.50.18 o per Internet, a través del portal municipal www.santcugat.org.