L'Ajuntament aposta per un crèdit hipotecari per construir l'edifici multifuncional 'Mira-sol Centre'


  • Comparteix:

L'Ajuntament concertarà un préstec hipotecari per finançar el 100% de la construcció de l'edifici Mira-sol Centre, un equipament multifuncional amb vivendes i equipaments que generarà una nova centralitat en aquest districte. Així s'ha aprovat durant el ple municipal d'aquest dilluns, amb els vots favorables de l'equip de govern i el PP. De la seva banda, PSC i ICV-EA s'hi han oposat perquè consideren que l'Ajuntament ha de finançar els serveis municipals amb fons propis i han alertat dels possibles riscos financers de l'operació.

L'Ajuntament demanarà un préstec hipotecari per finançar les obres de construcció de l'edifici multifuncional de Mira-sol Centre, que està pressupostat en uns 27 milions d'euros i que inclourà vivendes de promoció pública, locals comercials i de restauració, oficines, una plaça cívica i un mercat, entre d'altres serveis.

L'operació es concertarà amb Caixa Terrassa, que ha ofert finançar el 100% del projecte a 15 anys, més els 3 primers anys de carència, durant els quals només s'hauran d'abonar els interessos del préstec hipotecari.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, ha explicat que aquesta decisió s'ha pres després de comprovar que la construcció de l'edifici Mira-sol Centre deixava un marge de benefici que l'Ajuntament podia aprofitar si assumia directament la promoció d'aquest projecte immobiliari. Segons Joly, la contractació del crèdit hipotecari permetrà generar un benefici públic sense destinar recursos propis.

Jordi Joly

Aconseguim generar aquest nucli de centralitat i finançar l'operació sense destinar cap recurs propi. Potser hi ha una mica de risc, però això no és motiu perquè l'administració pública quedi garratibada i no l'afronti.


Joly ha defensat l'operació en nom d'una administració allunyada del 'clàssic model burocràtic' i ha rebutjat les crítiques dels grups d'esquerra a l'oposició, que han alertat del possible risc financer de la jugada. El regidor del PSC Pau Calsamíglia ha criticat la decisió d'utilitzar recursos hipotecaris, i no propis, per finançar una operació que considera arriscada.

Pau Calsamiglia

L'Ajuntament ha de fer serveis propis i finançar-los amb recursos propis, no hipotecaris. Ja veurem si després podem col·locar el producte.


PSC i ICV-EA han criticat també l'opacitat amb què l'equip de govern ha dissenyat aquesta operació financera. El PP, de la seva banda, li ha donat suport, tot i que el regidor Rafael Enríquez ha advertit també que es tracta d'una jugada arriscada i més pròpia de l'empresa privada que no pas de l'administració pública.

Recordem que el ple municipal va aprovar per unanimitat, el setembre passat, encarregar a Promusa la gestió de les obres de construcció de projecte de l'edifici 'Mira-sol Centre'. La previsió és que aquest complex sigui una realitat al desembre del 2008.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.