Sant Cugat és la ciutat de més de 50.000 habitants més rica de Catalunya


  • Comparteix:

Segons l'Idescat, la nostra ciutat és la vuitena més rica de tots els municipis de més de 5.000 habitants del país

Segons l'Idescat, la nostra ciutat és la vuitena més rica de tots els municipis de més de 5.000 habitants del país

Sant Cugat continua sent la ciutat de més de 50.000 habitants més rica de Catalunya, segons el darrer informe elaborat per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). L'estudi, que es basa en les dades econòmiques i de població de l'any 2002 de les ciutats catalanes de més de 5.000 habitants, situa la nostra ciutat en la vuitena posició, tres places per sota de la que ocupava en el darrer estudi, realitzat al 1999.

Segons el nou rànking de les poblacions més riques de Catalunya, que ha elaborat l'Estudi de l'Institut d'Estadística de Catalunya en base a les dades econòmiques i de població de l'any 2002, Sant Cugat passa de la cinquena posició, que ocupava en l'anterior estudi, a la vuitena, però continua sent, amb tot, la ciutat més rica de les de més de 50.000 habitants.

Tal com ja passava a l'anterior estudi de 1999, Matadepera continua sent el municipi amb la renta familiar més elevada, amb 21.800 euros per habitant, gairebé el doble de la mitjana catalana, seguida de Cabrils i de Teià, amb 20.100 i 18.700 euros per habitant respectivament.

A l'altra extrem de l'estudi, el que classifica els municipis més pobres de Catalunya, Badia continua en primera posició, amb una renta familiar de 7.400 euros per habitant, seguida de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià de Besòs.

Pel que fa a les comarques més riques el rànking, que no varia respecte a l'estudi de 1999, el formen la Vall d'Aran, la Garrotxa, la Cerdanya i el Ripollès, i totes elles superen la renda del conjunt de Catalunya, situada en 11.700 euros per habitant. No arriben a aquesta mitjana les comarques més pobres, encapçalades pel Baix Llobregat i seguida pel l'Anoia i el Montsià.

De les dades globals de l'estudi es desprèn un creixement del 3,5 per cent anual de la renda familiar disponible bruta, que correspon als diners que les famílies poden destinar al consum i a l'estalvi.

Segons les dades d'aquest estudi, la renda de Matadepera, el municipi català més ric, gairebé triplica la renda de Badia, considerat com el municipi més pobre en aquest mateix estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.