L'EMD aprova uns pressupostos de 12 milions d'euros que prioritzen la urbanització i els autobusos

Economia

Publicat el 23/feb/06 per Miquel Herrada

La urbanització de carrers, l'ampliació del transport públic i la neteja són les prioritats del pressupost de l'EMD de Valldoreix per aquest 2006, que s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra de l'oposició. Els comptes ascendeixen a 12'2 milions d'euros i incorporen més de 400.000 euros provinents de les liquidacions pendents que l'Ajuntament ha d'abonar a l'EMD. El vocal d'Economia, Joan Gaya, ha dit que aquests pressupostos són ambiciosos i pretenen 'posar al dia' Valldoreix, mentre que CiU i PP els consideren 'electoralistes' i critiquen la gran despesa destinada al personal.

La urbanització dels sectors de Ca n'Enric La Miranda, La Serreta o el carrer Hortènsia, entre d'altres, l'ampliació del transport urbà amb una tercera línia d'autobús i la neteja de carrers són els principals projectes del pressupost 2006 de l'EMD de Valldoreix. Després de l'acord amb l'Ajuntament de Sant Cugat sobre les liquidacions pendents, l'EMD ha incorporat enguany una partida de 407.000 euros, en concepte de romanent, i ha ampliat fins a 4 milions d'euros la transferència econòmica que Sant Cugat fa a Valldoreix.

Els comptes ascendeixen a 12'2 milions d'euros. Entre les despeses previstes, destaquen els 3'3 milions d'euros dedicats a la urbanització de Ca n'Enric La Miranda, els 420.000 euros per crear la tercera línia d'autobús i 180.000 euros més reservats per a la redacció de futurs projectes. En el capítol de personal, s'incorporarà una plaça nova d'arquitecte i es cobriran dues places de peó.

El vocal de Promoció Econòmica de l'EMD, Joan Gaya, considera que aquests pressupostos reflecteixen el veritable programa de govern de la Candidatura Catalanista i de Progrés i destaca que serviran per començar a 'posar al dia' Valldoreix després d'anys de retard.

Joan Gaya

Estem fent l'escola de música, la biblioteca i la nova centralitat, en què ja hem fet una primera gran operació amb la supressió de les línies. Estem posant al dia Valldoreix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els grups de l'oposició, CiU i PP, han votat en contra dels pressupostos i han criticat el seu caràcter 'electoralista', per potenciar les partides destinades a 'propaganda' i a personal. El vocal de CiU Marc Monells es queixa, a més, del fet que l'oposició no hagi pogut participar en la definició dels comptes de l'EMD.

Marc Monells

Diuen que no fem propostes? Pel projecte de l'EMD vam fer 21 propostes i no les van acceptar. Als pressupostos farem propostes en forma d'al·legacions o impugnacions, és l'única sortida que ens deixen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el vocal del PP, Josep Maria Canals, ha criticat l'excessiva estructura de personal i les altes retribucions dels representants polítics que tenen plena dedicació.