Pedro Nueno afirma que la Xina serà el gran inversor del segle XXI


  • Comparteix:

El desenvolupament econòmic de la Xina ha estat el protagonista de la nova edició del Santcugatribuna que s'ha celebrat aquest divendres al Teatre Auditori. El professor d'IESE i president executiu del China Europe International Business School de Xangai (CEIBS), Pedro Nueno, ha afirmat que la Xina serà el gran inversor del segle XXI. La sessió ha anat precedida d'un Diàleg Santcugatribuna, durant el qual el cònsol de la Xina, Gao Zhenyue, ha animat als empresaris santcugatencs a intensificar els esforços de col·laboració cultural i empresarial entre els dos països.

Durant una conferència titulada 'Xina: impactes i oportunitats', Pedro Nueno ha alertat que Xina no serà, en un futur, un país de mà d'obra barata sinó que pot oferir molts avantatges a les empreses que s'estableixen allà.

Segons el professor de l'IESE, la creixent inversió d'empreses xineses a la nostra economia forma part del procés normal en l'integració mundial de l'economia.

Pedro Nueno

Les empreses xineses surten al món quan assleixen un cert nivell de desenvolupament. Aixó ha de ser acceptat i facilitat


Durant la seva intervenció, Nueno ha estat especialment crític amb la política dels Estats Units d'impedir a capital xinès comprar una empresa nordamericana.

La conferència del professor d'IESE ha anat precedida, en aquesta ocasió, per una nova edició dels 'Diàlegs Santcugatribuna', que ha comptat amb la presència de personalitats relacionades amb el continent asiàtic com el director del Centre Business de la Casa Asia, Amadeu Jensana, o el cònsol de la Xina a Barcelona, Gao Zhenyue. Zhenyue ha recordat que Espanya és un dels socis estratègics de la Xina després de Gran Bretanya, Alemanya i França i ha elogiat els empresaris catalans, remarcant la seva valentia i el seu anhel de desenvolupar-se fora de Catalunya.

Gao Zhenyue

Les empreses catalanes són pioneres, les primeres de l'estat que van trasladar-se a allà i van fer aportacions al desenvolupament econòmic de la Xina


Per últim, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la capacitat d'innovació i creació que té la Xina i ha incidit en la necessitat dels països desenvolupats d'espavilar-se per continuar generant riquesa per tenir una base sòlida per fer una societat més justa.

Lluís Recoder

En un món globalitzat qui no s'espavila corre el risc que li passin el trens, per tant espavilem-nos.


L'experta en direcció de personal a les organitzacions i també professora d'IESE, Núria Chinchilla, el director de Repsol YPF, Antoni Brufau, i l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, han estat, entre d'altres, els ponents que han passat en els últims mesos pel fòrum empresarial Santcugatribuna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.