Els pressupostos municipals del 2008 no s'aprovaran fins l'abril


  • Comparteix:

L'aprovació dels pressupostos municipals del 2008 es retardarà, com a molt, fins a l'abril, ja que l'equip de govern està elaborant un 'mapa estratègic' de l'activitat municipal per definir els àmbits prioritaris d'actuació. Abans de portar els comptes al ple, l'equip de govern vol estudiar com compensar la 'paràlisi' que pateix el sector de la construcció, que genera un 17% dels ingressos públics de la ciutat.

L'exercici del 2008, a diferència d'altres anys, ha començat sense que els pressupostos municipals estiguin aprovats. En el primer pressupost dissenyat aquest mandat, l'equip de govern s'ha proposat alentir el procés per fer una 'radiografia a fons' de l'activitat municipal i un 'mapa estratègic' de les àrees prioritàries, per definir els objectius de cada àmbit. Només quan es completi aquest procés, es tancaran les assignacions pressupostàries.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat a Cugat.cat els motius que els han portat a retardar l'aprovació dels pressupostos d'enguany.

Lluís Recoder

Estem fent una radiografia a fons de l'activitat municipal i un mapa estratègic per identificar els àmbits prioritaris.


El retard dels pressupostos s'explica, també, pel clima d'incertesa que provoca la disminució prevista dels ingressos provinents de l'activitat immobiliària, que el titular d'Economia, Jordi Joly, va fixar en més d'un 20%. Recoder ha afegit que els ingressos municipals depenen en un 17% d'aquest sector, per la qual cosa ara cal reequilibrar la situació amb altres ingressos. Segons l'alcalde, una possible via per compensar les pèrdues en els propers anys passa pel foment de l'activitat empresarial a la ciutat.

Lluís Recoder

Hi ha hagut una baixada de demandes de llicències d'obres però ha pujat la demanda d'espais per a empreses i seus corporatives.


Està previst que els pressupostos municipals s'aprovin en el plenari d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.