Un Institut municipal agruparà els àmbits de Gestió Estratègica, Promoció Econòmica i Societat de la Informació


  • Comparteix:

El ple ha aprovat inicialment la transformació de l'Organisme Autònom Municipal de Gestió Tributària en un Institut que agruparà els àmbits de Gestió Estratègica, Promoció Econòmica i Societat de la Informació. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, assegura que aquesta operació vol promoure una nova cultura de la gestió pública. L'oposició, en canvi, creu que no calia crear una nova figura jurídica per desenvolupar una tasca pròpia de l'estructura administrativa de l'Ajuntament.

Amb aquesta operació, es posa fi a un procés de transformació de l'Organisme Autònom Municipal de Gestió Tributària que va començar amb el traspàs a la Diputació de Barcelona de les funcions recaptatòries. Ara l'equip de govern fa un pas més en aquesta línia, en el marc del programa 'Sant Cugat Eficient', i promou un canvi organitzatiu que agrupa en un mateix Institut tres estructures diferents: l'Oficina de Gestió Estratègica i els àmbits de Promoció Econòmica i Societat de la Informació.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, assegura així es pretén implantar una nova cultura de la gestió pública, basada en la innovació i l'eficàcia. Joly remarca que no només es tracta de demanar un esforç a la societat i a les empreses, sinó també de donar exemple des de l'administració.

Jordi Joly

Promoció Econòmica i Societat de la Informació diuen a la societat i les empreses com han de gestionar la innovació. L'Oficina Estratègica vetlla perquè l'administració també sigui innovadora.


Joly ha explicat que l'Oficina de Gestió Estratègica vetllarà perquè l'estructura administrativa de l'Ajuntament sigui capaç d'acomplir amb eficàcia els objectius polítics que marqui l'equip de govern en cada moment.

Els tres grups de l'oposició han criticat aquesta operació i han votat en contra de la transformació de l'organisme de gestió tributària. PSC, ICV-EA i PP consideren que la figura de l'Institut no és necessària per desenvolupar tasques que ja són pròpies de l'estructura administrativa de l'Ajuntament.

El regidor socialista Pau Calsamiglia creu que l'Institut és una herència dels 'cadàvers administratius anteriors que no han funcionat' i dubta dels seus objectius.

Pau Calsamiglia

No té sentit la figura jurídica de l'Institut per fer la tasca que descriu. Per garantir l'administració eficient i la modernització no cal un Institut. Això ho ha de fer l'administració municipal.


El portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, ha denunciat que l'àrea de Promoció Econòmica dóna l'esquena a les polítiques d'ocupació, que depenen del departament de Polítiques Socials, en mans d'ERC. De la seva banda, el PP ha advertit que l'Institut és incompatible amb el sistema gerencial que es vol implantar a l'Ajuntament, ja que treballaria com una assessoria interna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.