Sant Cugat s'integrarà en el Consorci per l'Ocupació del Vallès Occidental, que descentralitzarà el SOC


  • Comparteix:

Sant Cugat formarà part del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, que neix de la descentralització del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El ple ha aprovat inicialment els estatuts d'aquest organisme, que vol apropar als ajuntaments i els agents socioeconòmics del territori la gestió de les polítiques actives d'ocupació.

Els 23 ajuntaments del Vallès Occidental, les organitzacions empresarials del nostre entorn i els sindicats formaran part d'aquest Consorci, que pretén instaurar un nou model de gestió descentralitzada de les polítiques actives d'ocupació. Després de l'experiència satisfactòria dels Pactes per l'Ocupació, nascuts fa una dècada, ara es fa un pas més en la desconcentració del Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquesta mesura persegueix enfortir la cooperació entre les institucions locals, els agents del territori i la Generalitat.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, explica així les finalitats del Consorci.

Toni Ramon

Foment dels programes per millorar l'ocupabilitat i la qualificació. Millorar l'entorn empresarial. Promoure la cooperació entre entitats consorciades.


L'objectiu final d'aquest Consorci, que compta amb el suport de tots els grups polítics municipals, és millorar la situació de la ciutadania i del teixit empresarial de la comarca i, en concret, de la nostra ciutat. Toni Ramon destaca les línies estratègiques del Consorci.

Toni Ramon

Impulsar la corresponsabilitat público-privada, fer front a les deslocalitzacions, enfortir el capital humà, millorar els llocs de treball i avançar en l'inclusió social.


Dels 40 milions d'euros que es destinen a polítiques d'ocupació al Vallès Occidental, 15 milions els aporten els ajuntaments de la demarcació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.