Sant Cugat presenta al·legacions al Pla d'Equipaments Comercials de la Generalitat i el qualifica d'intervencionista'


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha presentat al·legacions al Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials de la Generalitat perquè les previsions de creixement recollides al document no concorden amb les dades del POEC municipal. En concret, el pla del govern català estableix un 'creixement zero', mentre que l'Ajuntament estima en 28.500 metres quadrats el dèficit de superfícies comercials a la ciutat. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, diu que el pla de la Generalitat és intervencionista i vulnera l'autonomia local.

Segons el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC) que va elaborar l'Ajuntament i va aprovar definitivament la Generalitat, Sant Cugat té un dèficit de 28.500 metres quadrats de superfícies comercials. Aquesta previsió parteix d'una estimació de creixement de població del 14% fins al 2010. En canvi, el pla que ha elaborat la Generalitat, i que ara està en exposició pública, preveu un 'creixement zero' i estima que la població de Sant Cugat només s'incrementarà un 2% en els propers 4 anys.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, afirma que aquesta manca de concordància és 'absurda', tenint en compte que el POEC municipal el va aprovar definitivament la Generalitat.

Jordi Joly

És inverosímil i absurd que les dades del POEC aprovades per la Generalitat siguin diferents a les del PTSEC. Si el POEC no estigués aprovat, voldria dir que no es podria obrir cap nova superfície comercial de 800 metres quadrats.


A més, les al·legacions de l'Ajuntament demanen la inclusió del barri de Vulpalleres i del tram final de l'avinguda de Cerdanyola a la definició de 'trama urbana consolidada' i reclamen que no es freni l'obertura de noves superfícies a l'entorn del Sant Cugat Centre Comercial.

El titular de Promoció Econòmica, Jordi Joly, considera que el pla de la Generalitat és intervencionista i vulnera l'autonomia local.

Jordi Joly

El PTSEC vulnera l'autonomia local. Ens deixa sense marge de maniobra per gestionar el creixement i l'impuls a noves superfícies comercials. És molt intervencionista.


Les previsions del POEC indiquen que Sant Cugat necessita 17.530 metres quadrats més d'oferta comercial, especialment en supermercats i mercats. Joly ha indicat que amb l'edifici Mira-sol Centre i els equipaments comercials de Vullpalleres, aquest creixement quedarà pràcticament esgotat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.