L'HGC acomiada 14 metges per 'garantir la continuïtat' del centre


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya (HGC), propietat de la multinacional sueca Capio, ha acomiadat 14 metges i metgesses després d'un estudi de redimensionament de la plantilla. La direcció del centre assegura que la decisió, que ha estat rebuda amb malestar pel col·lectiu de facultatius, respon únicament a criteris empresarials, i que l'objectiu és assegurar la continuïtat de l'hospital.

L'acomiadament es va formalitzar el passat 5 de maig i ha despertat el malestar de l'Associació Professional de Facultatius de l'HGC, ja que entre els 14 metges afectats hi ha professionals històrics i amb una llarga experiència i dedicació al centre. La direcció de l'hospital reconeix que es tracta d'una decisió 'difícil', però assegura que és totalment necessària per garantir la continuïtat empresarial de l'Hospital General de Catalunya.

El director general del centre, Joan Sala, ha explicat que els acomiadaments responen únicament a criteris empresarials i estan justificats per una auditoria interna.

Joan Sala

S'ha fet un estudi exhausitiu del dimensionament de l'hospital i dels marges de productivitat, com a qualsevol altre empresa, i s'ha vist que hi havia un sobredimensionament clar.


El col·lectiu de facultatius de l'HGC ha lamentat la forma en què s'han fet els acomiadaments i la situació en què queden els metges afectats, alguns dels quals tenen més de 30 anys de trajectòria. L'associació professional del centre denuncia que la direcció es regeixi exclusivament per criteris econòmics, per sobre de la competència professional. Així ho ha dit el president de l'Associació Professional de Facultatius de l'HGC, el doctor Joaquim Rodríguez.

Joaquim Rodríguez

La direcció de l'empresa Capio prioritza clarament els resultats econòmics per sobre dels professionals que els porten a terme.


El col·lectiu professional s'ha mostrat preocupat per la possibilitat que aquests 14 acomiadaments siguin només el 'preludi' de més reduccions de plantilla, tenint en compte la difícil situació econòmica que afronta l'HGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.