L'Institut Municipal d'Economia i Societat de la Informació comença a caminar


  • Comparteix:

El nou Institut Municipal d'Economia i Societat de la Informació ja és una realitat, després de la liquidació de les antigues societats de Promoció Econòmica i Sant Cugat Obert i del nomenament de Carles Vivas com a gerent del nou ens. L'equip de govern ha defensat la creació de l'Institut com un instrument de 'recerca i desenvolupament', mentre que l'oposició ha qüestionat la necessitat d'aquest organisme.

La 'Societat de Promoció Econòmica S.A.' i l'empresa municipal 'Sant Cugat Obert S.L.' ja s'han dissolt, els seus consellers han estat cessats i el seu patrimoni i recursos humans han estat assignats al nou Institut de Gestió Estratègica, Promoció Econòmica i Societat de la Informació.

D'aquesta manera es formalitza la creació del nou ens, que actuarà com ho fa un 'departament de recerca i desenvolupament' en les grans empreses, en paraules de la regidora de Societat de la Informació, Marta Subirà.

Marta Subirà

L'Institut pretén actuar com un departament d'R+D per definir estratègies, planificar indicadors i avaluar els resultats de les polítiques públiques.


L'Institut ja pot començar a funcionar, després que hagi conclòs el procés d'informació pública sense haver rebut cap al·legació.

Els grups de l'oposició, però, consideren innecessari aquest nou organisme, tenint en compte l'estructura pròpia de l'Ajuntament. El PSC diu que les dues extintes societats han desaparegut amb un 'trist balanç' de funcionament. Des d'ICV-EA, el seu portaveu, Xavier Boix, lamenta que l'organisme no aplegui els àmbits de promoció econòmica i foment de l'ocupació.

Xavier Boix

S'hauria de treballar conjuntament la tasca de promoció de l'ocupació i formació professional. Ens sap greu que tinguin una visió tan estreta.


Carles Vivas ha estat nomenat gerent del nou Institut Municipal d'Economia i Societat de la Informació. El seu nomenament ha estat aprovat amb els vots a favor de totes les formacions, excepte l'abstenció del PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.