L'Ajuntament s'endeutarà amb un crèdit total de 21 milions d'euros per finançar les inversions


  • Comparteix:

L'oposició es felicita que s'hagi optat per aquesta via enlloc de vendre patrimoni però no dóna suport a la proposta per considerar que no han tingut temps per estudiar la proposta i que no se'ls ha donat tota la informació

L'oposició es felicita que s'hagi optat per aquesta via enlloc de vendre patrimoni però no dóna suport a la proposta per considerar que no han tingut temps per estudiar la proposta i que no se'ls ha donat tota la informació

L'àrea d'Economia de l'Ajuntament ha decidit canviar la política pressupostària i optar per l'endeutament a través d'un crèdit en comptes de vendre patrimoni. Amb aquest objectiu, el ple municipal ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern una modificació del pressupost del 2006, la sol·licitud d'un crèdit de 15,5 milions d'euros i un Pla Econòmic Financer. L'oposició no ha donat suport a la proposta per considerar que no han pogut valorar la informació i que hi ha canvis en algunes partides que no s'han explicat.

L'àrea d'Economia de l'Ajuntament ha fet en un tomb en la política pressupostària dels darrers anys i ha optat per sol·licitar un crèdit que permeti finançar aquelles inversions que, fins el moment, estava previst costejar amb de la venda de patrimoni o d'una operació d'enginyeria financera a través de Promusa.

Per fer-ho, s'ha proposat una modificació del pressupost del 2006, la sol·licitud d'un crèdit de 15,5 milions d'euros que se suma als 5 que ja s'havien previst, i l'aprovació del Pla Econòmic-Financer necessari per fer aquesta operació. D'aquesta manera, l'Ajuntament afronta un crèdit total de 21 milions d'euros i incrementa el nivell d'endeutament del 72% actual al 84%, lluny del topall del 110% permès per la llei.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha explicat que es tracta de fer una redistribució de les fonts de finançament ara que el nivell d'endeutament ha baixat.

Jordi Joly

Al 2004 començàvem a plantejar l'operació de Promusa perquè estàvem al 108% d'endeutament i calien formes imaginatives per anar més enllà. A mesura que el rati d'endeutament ha baixat, plantegem fer aquest canvi de plantejament


La proposta no ha rebut el suport dels grups de l'oposició, que han criticat la manca d'informació i el poc temps que se'ls ha donat per estudiar-la. PSC, ICV-EA i PP han coincidit a destacar que l'equip de govern hagi 'rectificat' i opti ara per la via que ells fa temps que defensen. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

L'únic que creiem que és positiu és que hagi deixat de costat aquella operació acadèmica de pignoració. Ara farem el que nosaltres fa anys que demanem que es faci, que mentre tinguem capacitat d'endeutament, si cal, es faci


Els partits de l'oposició han denunciat també que el projecte va més enllà d'una redistribució de les fonts de finançament ja que comporta la modificació de diverses partides del pressupost municipal d'aquest any, com la reducció en 300.000 euros de les inversions previstes en ensenyament, la reducció a la meitat de les partides previstes per instal·lacions culturals o la 'pràctica desaparició' de les partides per infraestructures viàries i mobilitat. El regidor socialista Pau Calsamíglia, ha acusat l'equip de govern d''amagar' informació.

Pau Calsamíglia

Constatem que no només és una transformació d'una operació de venda patrimonial a crèdit. Aquí hi ha moltes coses que no ens va explicar, o que ens va amagar. Hi ha informació que no consta i jo no estic d'acord en aprovar un expedient ignorant quins projectes decauen


Els grups de l'oposició han denunciat també no conèixer les condicions del crèdit, i han demanat que es deixés el tema sobre la taula per estudiar-ho amb deteniment. Aquesta proposta ha estat rebutjada per l'equip de govern i finalment el projecte s'ha aprovat amb els 13 vots a favor de CiU i ERC i els vots en contra de PSC, ICV-EA i PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.