El ple aprova el nou conveni col·lectiu dels treballadors de l'Ajuntament, que incorpora importants mesures socials


  • Comparteix:

El document ha estat ratificat pel 68% dels empleats municipals

El document ha estat ratificat pel 68% dels empleats municipals

La conciliació de la vida personal, familiar i laboral, la integració de les persones amb discapacitat i la formació del personal són les prioritats del nou conveni col·lectiu dels treballadors de l'Ajuntament, aprovat al ple municipal de dilluns. L'equip de govern ha destacat que es tracta d'un conveni 'pioner' que es convertirà en una referència a les administracions locals. L'oposició ha valorat positivament el contingut de l'acord però ha lamentat que el govern municipal hagi trigat tant en iniciar la negociació.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha reconegut que la negociació ha estat llarga i difícil i que les dues parts han fet concessions per assolir l'acord final. Recoder ha qualificat de 'novedós' i 'punter' el contingut del conveni col·lectiu.

Lluís Recoder

És un conveni novedós i punter. Ens en podem sentir orgullosos.


L'alcalde ha destacat que el conveni preveu mesures de formació del personal, clarifica les carreres professionals, incorpora mesures avançades per conciliar la vida personal, familiar i laboral, integra les persones amb discapacitat i lluita contra l'absentisme.

En el mateix sentit s'ha expressat la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, que ha afirmat que el nou marc laboral de l'Ajuntament és 'pioner' i es convertirà en un referent per a la resta d'ajuntaments.

També des de l'equip de govern, el regidor d'ERC Enric Tomàs ha reconegut que la negociació ha estat difícil però ha remarcat que el resultat final és 'satisfactori'.

Enric Tomàs

És cert que hi ha hagut tensions, però tothom està satisfet amb el resultat final.


Des de l'oposició, PSC i ICV-EA s'han abstingut en la votació, tot i que s'han mostrat satisfets pel contingut del conveni i per haver arribat a un acord. El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha dit que el conveni reforça la responsabilitat social de l'Ajuntament.

Salvador Gausa

El conveni incorpora avanços en conciliació de la vida laboral i familiar i en la integració de persones amb discapacitat.


Gausa ha lamentat, però, que tot i que l'Ajuntament va denunciar el conveni vigent l'any 2004, s'hagi trigat tant en iniciar les negociacions amb els representants dels treballadors. En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix.

Xavier Boix

Quan aklgú denuncia un conveni, és perquè té alguna proposta per presentar. No ha estat així. La negociació no va començar fins passat l'estiu del 2005.


El PP, de la seva banda, ha votat a favor del conveni. El regidor Rafael Enríquez ha donat suport a un document que compta amb l'aval de la majoria dels empleats municipals.

Rafael Enríquez

Si la part dels treballadors ha ratificat els acords amb un 68%, no ho podem posar en dubte.


El nou conveni col·lectiu de l'Ajuntament es va signar el passat 12 de juliol entre el govern municipal i els representants dels treballadors municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.