Promusa contractarà un crèdit de 76 milions per fer 14 edificis d'habitatge públic


  • Comparteix:

El ple municipal ha autoritzat a Promusa la contractació d'un préstec hipotecari per valor de 76 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta operació és poder finançar la construcció de 287 habitatges de venda i 376 de lloguer. La proposta ha comptat amb el suport de totes les formacions a excepció del PP, que s'ha abstingut per considerar-ho una operació massa arriscada.

La contractació d'aquest crèdit, a retornar en 25 anys, ha de permetre a Promusa tirar endavant la construcció de 14 nous edificis de promoció pública. La previsió és que els futurs adjudicataris dels pisos de venda subroguin aquesta hipoteca en el moment de comprar l'habitatge i que la resta es pugui cobrir amb l'import que es cobri dels lloguers.

L'operació ha rebut el vist-i-plau de l'equip de govern, PSC i ICV-EA, que han destacat la necessitat de fer habitatge públic i especialment en règim de lloguer. Des del PP, en canvi, s'han abstingut per considerar que es tracta d'una operació massa arriscada. El president popular, Rafael Enríquez, ha dit que no volen ser partícips d'aquesta 'irresponsabilitat'.

Rafael Enríquez

En aquest cas, el 50% més o menys del crèdit no quedaria subrogat pels nous propietaris perquè són pisos de lloguer. Per tant, pensem que és una operació de molt alt risc


El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, ha assegurat que aquesta proposta respon a un compromís de l'equip de govern per fer habitatge públic de lloguer, encara que això suposi assumir un cert risc.

Jordi Joly

Aquí hi ha un compromís. I si s'ha de fer vivenda de lloguer per fer una política pública determinada amb uns beneficis socials importants, i això demana polítiques decidides, aquí estan


El titular d'Economia ha afegit també que, segons l'estudi econòmic, l'import de lloguer previst permetrà cobrir amb escreix les quotes mensuals i els interessos del préstec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.