La multinacional Ikea obrirà un centre a Sant Cugat el 2009


  • Comparteix:

Sant Cugat comptarà amb un centre Ikea a partir del 2009. Els terrenys, propietat de la Generalitat, tenen 30.000 metres quadrats i estan situats a la carretera de Rubí, a tocar del centre comercial Sant Cugat. La multinacional, que admet que causarà problemes a la mobilitat de la zona, preveu construir-hi un aparcament per a més de 2.000 vehicles.

Segons ha confirmat Ràdio Sant Cugat, la multinacional sueca s'ha sortit amb la seva i instal·larà un centre a la nostra ciutat. El director d'expansió d'Ikea Ibérica, Jaime García Alegre, ha assegurat que la intenció és que el centre pugui obrir les portes el 2009.

El lloc escollit són uns terrenys situats al polígon Can Sant Joan sud-oest, a tocar de l'AP-7. L'equipament, de 18.000 metres quadrats, comptarà amb tres plantes i un aparcament per a 2.000 vehicles. El complex requerirà una inversió de 80 milions d'euros i donarà feina a unes 450 persones.

García Alegre explica per què han escollit Sant Cugat per ubicar-hi un nou establiment.

Jaime García Alegre

Tenim botigues al sud i al nord de Barcelona. Ara volem cobrir l'àrea del Vallès.


En anteriors ocasions, l'alcalde s'havia mostrat contrari a la instal·lació d'un centre comercial en aquests terrenys. Lluís Recoder havia remarcat que una superfície comercial d'aquestes dimensions tindria un fort impacte sobre la mobilitat, ja que seria un establiment que utilitzarien els ciutadans de Sant Cugat i les poblacions veïnes. No obstant això, l'Ajuntament podria aprovar la requalificació del terreny perquè pugui acollir l'equipament de venda de mobles.

García Alegre admet que s'està treballant amb les administracions per reduir l'impacte sobre la mobilitat que causarà el centre Ikea.

Jaime García Alegre

Treballarem per solucionar el problema de la mobilitat amb diverses administracions.


En l'actualitat, la multinacional sueca compta amb dos centres a Catalunya. Els establiments a Badalona i l'Hospitalet causen un impacte negatiu sobre la mobilitat de la zona. En diverses ocasions, els vehicles que s'apropen als centres col·lapsen el trànsit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.