L'equip de govern veu amb bons ulls la construcció del centre Ikea però demana solucions de mobilitat


  • Comparteix:

L'equip de govern veu amb bons ulls la construcció d'un establiment d'Ikea a Sant Cugat. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, demana a la Generalitat que garanteixi la connexió directa del centre amb l'AP7 per evitar que la xarxa viària interna de la ciutat es vegi afectada. La requalificació dels terrenys on s'ubicarà l'establiment podria portar-se al ple municipal d'octubre.

Quan la notícia de la implantació d'Ikea a Sant Cugat només era un rumor, ara fa un any, l'alcalde va tallar d'arrel els comentaris sobre aquesta qüestió assegurant que la nostra ciutat no tenia necessitat d'un establiment comercial d'aquestes característiques. Lluís Recoder va advertir, a més, del fort impacte sobre la mobilitat que comportaria el projecte.

L'equip de govern ha canviat ara d'opinió. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, diu que el projecte encara està en fase d'estudi però veu amb bons ulls, en principi, la ubicació del centre Ikea.

Mercè Conesa

És una empresa de gran notorietat al món, que s'implica allà on s'instal·la. El perfil ens pot interessar per a l'eix de l'AP7.


Conesa reconeix que resoldre el tema de la mobilitat és una de les prioritats. En aquest sentit, l'Ajuntament ha demanat a la Generalitat que garanteixi una connexió directa amb l'AP-7 per tal que la mobilitat a l'interior de Sant Cugat no surti perjudicada.

Mercè Conesa

Demanem una entrada i sortida directa des de l'AP-7 o un vial de servei, de forma que la xarxa viària interna no es vegi afectada.


L'Ajuntament promourà properament la requalificació dels terrenys de l'Incasòl, propietat de la Generalitat, on s'ubicarà el centre Ikea. Conesa ha dit que aquesta qüestió podria tractar-se al ple municipal d'octubre o més tard, en funció de l'estat de l'expedient.

La tinenta d'alcalde de Territori ha afegit que l'Ajuntament demanarà compensacions a la Generalitat per la instal·lació d'un equipament supralocal a la nostra ciutat, tot i que no ha concretat quines seran les contraprestacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.