CC OO denuncia 111 acomiadaments a l'empresa EDS i adverteix que podria deslocalitzar-se a Saragossa


  • Comparteix:

Comissions Obreres denuncia que l'empresa EDS, amb seu a Sant Cugat, ha acomiadiat 111 treballadors al marge de l'expedient de regulació pactat el 2004 i que ja va suposar la reducció de 300 llocs de treball. El sindicat afegeix que la seu santcugatenca de l'empresa, que dóna feina a un total de 600 persones, podria desaparèixer i traslladar-se a Saragossa.

Segons la secció de Comissions Obreres de la multinacional d'infrastructures i serveis EDS, la companyia ha acomiadat 111 treballadors que no es contemplaven a l'expedient de regulació de l'ocupació (ERO) aprovat el 2004, on quedava recolllida la proposta de 300 acomiadaments. El sindicat denuncia que la direcció està fent un segon ERO 'encobert' i intenta deslocalitzar els serveis que es feien a Sant Cugat cap a Saragossa. A la capital aragonesa els costos laborals són inferiors ja que es rebaixen les categories laborals i una part dels llocs de treball estan subvencionats per l'administració.

Escoltem el delegat sindical de Comissions Obreres a EDS, Manel Domínguez, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Manel Domínguez

No podem arribar a aquests extrems. No podem tolerar la cosificació dels treballadors.


Segons el sindicat CC OO, els motius dels acomiadaments són l'elevat absentisme i el baix rendiment laboral. Domínguez adverteix que si els plans de la companyia tiren endavant, la seu santcugatenca d'EDS i els seus 600 llocs de treball podrien desaparèixer. Escoltem el delegat sindical Albert Pérez.

Albert Pérez

La por que tenim és que el negoci de Sant Cugat desaparegui. Tot anirà a parar a Saragossa. Ens preocupen els 600 llocs de treball de la gent que actualment treballa a Sant Cugat.


El sindicat seguirà amb les mobilitzacions als centres que té l'empresa a Madrid, Saragossa i Sant Cugat per tal de conscienciar l'opinió pública i pressionar la direcció de l'empresa.

Recordem que la seu d'EDS a Sant Cugat es va ampliar l'any passat en 2.000 metres quadrats per potenciar el seu Centre de Processament de Dades.

La direcció d'EDS a Sant Cugat ha rebutjat fer declaracions sobre aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.