Hewlett Packard invertirā 40 milions d'euros a la seva planta de Sant Cugat

Vista de la planta d'HP a Sant Cugat

Economia

Publicat el 3/oct/02 per Esteve

Hewlett Packard invertirā 40 milions d'euros a l'ārea de recerca de la planta de Sant Cugat, que actualment és la seu mundial de la companyia per la divisiķ d'impressores de gran format. Arran de la fusiķ amb l'empresa Compaq, HP ha decidit apostar per la nostra ciutat i hi traslladarā un centre d'Operacions Financeres.

El gegant informātic potenciarā l'activitat que es fa des de la seu de la nostra ciutat, actualment especialitzada en impressores industrials. Aprofitant aquesta experičncia, Hewlett Packard pretén entrar en noves ārees, com la impressiķ digital de llibres i revistes, i competir amb el tradicional 'offset' en tirades curtes.

Enguany la multinacional ha augmentat la inversiķ a Sant Cugat en un 20 per cent, per buscar nous sistemes d'impressiķ. De cara a l'any vinent, aquest increment es podria repetir. Perō aquests no sķn els únics projectes d'HP en aquesta seu: els seus directius estan ultimant la instalˇlaciķ d'un centre d'operacions financeres i un nou laboratori, que donaran feina a 200 persones.

Actualment, la seu de Sant Cugat compta amb 750 treballadors, distribuīts en 5 edificis amb més de 35 metres quadrats. El centre forma part de la divisiķ d'Imatge i Impressiķ del gegant informātic, que suposa el 30 per cent de l'activitat de la multinacional. Des de la fusiķ amb Compaq, el passat mes de maig, les vendes d'impressores de gran format ha crescut un 10 per cent.