El conflicte laboral a l'empresa EDS s'agreuja amb nous acomiadaments


  • Comparteix:

CCOO denuncia que l'empresa està deslocalitzant la producció a Saragossa

CCOO denuncia que l'empresa està deslocalitzant la producció a Saragossa

Comissions Obreres prepara mobilitzacions per denunciar els 129 acomiadaments que ha realitzat l'empresa EDS, 24 dels quals afecten la planta de Sant Cugat. El sindicat adverteix que la multinacional pretén deslocalitzar la producció a Saragossa, on els costos laborals són inferiors. L'empresa ja va eliminar 300 llocs de treball fa dos anys, 39 a la nostra ciutat, amb un expedient de regulació acordat amb els treballadors.

Després de l'expedient de regulació signat el 2004, que va acordar l'acomiadament de 39 treballadors de la seu de Sant Cugat, la multinacional d'infraestructures i serveis EDS continua acomiadant treballadors. Comissions Obreres denuncia que des d'aquesta data, ja són 24 els empleats que han perdut el lloc de treball.

El secretari general de la Secció Sindical de CC OO a EDS, Jordi Saladie, adverteix que l'empresa està deslocalitzant progressivament la producció a Saragossa i buidant les plantes de Sant Cugat, Barcelona i Madrid. Segons Saladie, els costos laborals són més baixos a la capital aragonesa.

Jordi Saladie

Allà es contracta per conveni, en canvi la majoria de nosaltres estem contractats per sobre de conveni.


Aquest dimarts, CC OO tractarà d'arribar a un pacte de conciliació amb la direcció d'EDS per aturar la deslocalització. Si això no és possible, el sindicat té previst mobilitzar els seus líders sindicals als quatre centres que té l'empresa a l'Estat espanyol els dies 21 i 28 de novembre. I el dia 30 d'aquest mes es farà una assemblea general, on els treballadors es plantejaran les accions a emprendre.

Jordi Saladie recorda que la possibilitat de fer vaga està en mans dels treballadors.

Jordi Saladie

Si ells creuen que és necessari fer vaga per evitar això, doncs es farà.


Recordem que la seu d'EDS a Sant Cugat es va ampliar l'any passat en 2.000 metres quadrats per potenciar el seu Centre de Processament de Dades. Segons CC OO, aquesta divisió de l'empresa no es veurà afectada pels acomiadaments.

Per la seva banda, la direcció de l'empresa no ha volgut fer declaracions al respecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.