TVE no preveu mantenir la producció en català l'any vinent, segons els sindicats


  • Comparteix:

Els sindicats alerten que TVE no preveu en els seus pressupostos mantenir la producció en català a partir de l'any vinent i temen que la decisió de no fer més programes en català ja estigui presa. D'altra banda, un total de 4.800 treballadors de l'ens estatal es podran acollir al pla de prejubilacions acordat entre la SEPI i els sindicats.

TVE té previst mantenir les desconnexions en català i els informatius realitzats des de Sant Cugat fins a finals d'any. A partir de l'1 de gener, però, els sindicats alerten que la producció pròpia i en català podria reduir-se o fins i tot desaparèixer. Així ho ha dit el representant del Sindicat de Periodistes al comitè d'empresa de TVE a Sant Cugat, Robert González, que ha advertit que de moment no hi ha cap previsió que garanteixi la continuïtat de les emissions en català.

Robert González

A partir de l'1 de gener no hi ha cap tipus de pressupost per fer programació en català. Tot fa pensar que ja no se'n farà més.


Segons els sindicats, l'empresa pública defensa aquesta reestructuració de programació al·legant el dèficit econòmic i defensant que la programació en català ja està coberta per la resta de mitjans del panorama televisiu català.

D'altra banda, el Ministeri de Treball ha de firmar encara l'acord entre els representants dels treballadors i la SEPI i que inclou prejubilacions a partir dels 50 anys. De moment, els treballadors afectats segueixen en període d'informació per tal d'estudiar totes les opcions possibles. Els empleats tenen 15 dies naturals per decidir si s'adhereixen al pla.

Robert González explica que encara no es coneix quants treballadors de TVE a Sant Cugat s'acolliran a aquest pla de prejubilacions.

Robert González

L'empresa necessita saber quants treballadors marxen i quants decideixen seguir treballant. L'empresa tindrà coneixement de les deicisions el dia 28 d'aquest mes.


Es calcula que uns 4.800 treballadors de tot l'Estat podrien optar a les diferents sortides laborals contemplades en el pla de sanejament de RTVE. El pla, tot i així, només preveu un excedent màxim en la ràdiotelevisió pública de 4.150 persones, pel que existeix un marge suficient per tal que al final del procés totes les baixes siguin voluntàries i cap treballador hagi d'abandonar el grup en contra de la seva voluntat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.