CCOO denuncia acomiadaments 'indiscriminats' a l'empresa EDS de Sant Cugat


  • Comparteix:

Una quarantena de treballadors de la planta santcugatenca d'EDS s'han concentrat aquest dimecres davant l'empresa per denunciar els 134 acomiadaments que s'han fet en l'últim any i mig. CC OO denuncia que els acomiadaments són 'indiscriminats' i adverteix que la multinacional pretén deslocalitzar la producció a Saragossa per estalviar costos laborals.

Després de l'expedient de regulació signat el 2004, que va acordar l'acomiadament de 39 treballadors de la seu de Sant Cugat, la multinacional d'infraestructures i serveis EDS continua acomiadant treballadors. Comissions Obreres denuncia que des d'aquesta data, ja són 24 els empleats que han perdut el lloc de treball a la nostra ciutat, i 134 a les quatre seus que té la multinacional a l'Estat espanyol.

El secretari general de CC OO a EDS, Jordi Saladie, ha denunciat que els acomiadaments són 'indiscriminats' i que provoquen molt 'mal estar' entre els treballadors.

Jordi Saladie

No se segueix cap criteri a l'hora d'acomiadar als treballadors. Els acomiadaments són indiscriminats i això provocar molt mal estar.


El sindicat ha explicat que l'empresa està deslocalitzant càrrega de treball d'EDS cap a una subempresa del grup, EDS Omega, que aplica, segons asseguren, sous més baixos.

Segons Saladie, la Generalitat hauria de vetllar per evitar la deslocalització de l'empresa ja que considera que això no beneficia a Catalunya.

Jordi Saladie

Tot això ve provocat perquè treballem per l'entitat financera més important de Catalunya. L'empresa volia anar a l'Argentina però l'entitat no va voler. La Generalitat ha de mirar la deslocalització perquè no beneficia a Catalunya.


El sindicat CC OO ha anunciat que els propers dies 21 i 28 de novembre faran una vaga de mitja hora. D'altra banda, també han avançat que el 30 de novembre hi ha prevista una assemblea amb els treballadors per mirar de pactar un dia sencer de vaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.