La planta santcugatenca de Delphi queda al marge de la possible venda a Cerberus


  • Comparteix:

L'empresa de capital risc Cerberus està en negociacions per comprar diverses plantes nordamericanes i europees de Delphi. Segons fonts sindicals, la planta santcugatenca de la companyia d'automoció no es veuria afectada per l'operació, ja que es tracta d'una línia de producció prioritària per a l'estratègia mundial de Delphi.

Cerberus Capital Management ha obert negociacions amb Delphi i els sindicats per comprar diverses plantes nordamericanes i europees del fabricant de components d'automoció. Cerberus -empresa de capital risc que controla la divisió financera de General Motors- vol que els sindicats acceptin salaris més baixos.

L'operació de compra afectaria una dotzena de plantes europees, entre les quals no hi ha la de Sant Cugat. Segons fonts del comitè d'empresa, la fàbrica de la nostra ciutat forma part d'una de les línies de producció prioritàries de la multinacional, dedicada a les bombes d'injecció per a motors dièsel.

El grup Delphi es va declarar en fallida fa 14 mesos i espera sortir d'aquesta situació a mitjan 2007. La crisi pressiona la direcció de la multinacional a assolir acords amb els sindicats i la seva antiga matriu, General Motors, per reduir els salaris i els costos sanitaris dels treballadors.

General Motors, de la seva banda, necessita pacificar el conflicte laboral a l'empresa de components automobilístics per evitar una vaga que podria posar en perill la producció de vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.