Sant Cugat és el cinquè municipi de Catalunya amb més pressió fiscal


  • Comparteix:

Sant Cugat és el cinquè municipi de Catalunya amb més pressió fiscal sobre la renda, segons un informe elaborat per dues universitats andaluses. Amb una mitjana de 583 euros, el nostre municipi és l'únic que no es troba a la costa i no turístic en la part alta de la classificació. Els resultats també conclouen que Catalunya és el segon territori de l'Estat espanyol, després de les Illes Balears, amb més pressió fiscal.

Sant Cugat és el cinquè municipi català amb més presió fiscal segons un informe conjunt de la Universitat de Màlaga i la de Granada. L'estudi situa en gairebé 583 euros la pressió fiscal que pateixen els santcugatencs i fixa la mitjana de tots els municipis catalans en tan sols 253 euros.

De l'estudi també es desprén que poblacions eminentment turístiques i de costa com Salou, Calafell, Roses i Sitges encapçalen el rànking mentre que Sant Cugat és la primera població de la taula que no reuneix aquestes característiques.

A més, l'estudi identifica les causes que determinen el grau de pressió fiscal que pateixen els ciutadans. El nombre d'habitants, l'envelliment de la població, l'autonomia financera i el nivell econòmic de la població són els principals indicadors, segons l'informe, per determinar la pressió fiscal d'un municipi.

Els impostos directes - aquells que graven directament la capacitat econòmica - i els indirectes són les dades que s'han recaptat per elaborar l'informe. Entre els impostos directes, els acadèmics han analitzat els gravàmens sobre capital i sobre activitats econòmiques. Pel que fa als impostos indirectes, a partir dels quals es financen bàsicament els ajuntaments, l'informe ha inclòs els recàrrecs o impostos sobre construccions, instal·lacions i obres.

Finalment, alhora d'elaborar el treball de camp, els autors de l'estudi han classificat els municipis en molt petits, petits, mitjans, grans i molt grans. Les quatre capitals de província catalanes Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona són les que tenen més pressió fiscal en la categoria de ciutats molt grans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.