La Cecot diu que l'encariment de l'electricitat fa perdre competitivitat empresarial


  • Comparteix:

La Cecot alerta que l'augment de les tarifes d'electricitat per al 2007 acabarà afectant els consumidors. La patronal vallesana assegura que l'increment del preu perjudica la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (pimes). En aquest sentit, la Cecot reclama la interconnexió de molta alta tensió amb França per tenir preus assequibles i equivalents a la resta d'Europa.

L'anunci d'incerment de tarifes d'electricitat per part del ministeri d'Indústria ja ha comportat reaccions de la Cecot. La patronal vallesana adverteix que els principals perjudicats per l'aumgent de preus seran els consumidors de les pimes.

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, denuncia els efectes negatius de l'augment de les tarifes sobre la població.

Antoni Abad

El sector industrial no se'l pot atacar, això afecta a la copetitivitat.


Segons Abad, el sector industrial ja ha fet els esforços necessàris d'optimització energètica. Per aquest motiu, Abad considera que l'augment ecònomic de la tarifa ha de recaure en el consumidor particular, ja que encara no ha fet aquesta optimització.

D'altra banda, Abad proposa solucions per equiparar els preus de la resta d'Europa. A més, també ha dit que cal prendre les mateixes mesures per a particulars i empreses.

Antoni Abad

Les proporcions siguin al revès, on s'augmenti més sigui als particulars i a les empreses no tant, perque ja han procurat optimitzar les condicions energètiques.


Abad també ha fet menció que aquests augments poden afectar la interconnexió elèctrica de l'Estat francés i Catalunya ja que els preus han de ser similars per a una bona comunicació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.