El metre quadrat d'habitatge a Sant Cugat és el més car de Catalunya


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat amb el metre quadrat d'habitatge més car de Catalunya. Segons un informe del Ministeri d'Habitatge, el preu mitjà del metre quadrat a la nostra ciutat és de 3.682 euros. D'aquesta manera, Sant Cugat supera Barcelona, on el cost se situa a 3.524 euros.

Segons l'estudi ministerial, Sant Cugat és la quarta ciutat més cara de l'Estat espanyol, només superada per Sant Sebastià, Getxo i Madrid. En cinquena posició, se situa Barcelona.

Per a l'alcalde, això s'explica per la pressió que hi ha per venir a viure a la nostra cuitat. Lluís Recoder assegura que tenim un model urbanístic que atreu molta gent i que per això és important seguir apostant per fer habitatge públic i arribar als segments de població que no poden accedir als preus de mercat.

Lluís Recoder

Sant Cugat té un rubanisme que agrada, que és humà, i això provoca aquesta pressió d egent que vol venir. Nosaltres hem de seguir fent aquest model urbanístic però també habitatge públic per arribar a la gent que el mercat exclou


En termes similars s'ha expressat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

És cert que Sant Cugat és una ciutat cara i això és senyal de qualitat de vida. També és ben cert que fem un esforç molt fort per tenir molt habitatge públic a la ciutat.


L'increment del preu de l'habitatge durant el 2006 a Catalunya es va situar en un 10,8%, una taxa superior en 2,5 punts al creixement de 2005. A la demarcació de Barcelona, els preus pisos lliures de més de dos anys d'antiguitat van augmentar un 10,1%. El cost dels habitatges lliures de nova construcció va augmentar un 11% a Barcelona.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.