Agents econòmics i socials demanen millorar l'accés als polígons en transport col·lectiu


  • Comparteix:

El Pla Estratègic Econòmic i d'Ocupació 2007-2008 proposa millorar l'accés als parcs empresarials amb transport col·lectiu. Aquesta és una de les cinc accions prioritàries que han consensuat els agents econòmics i socials amb l'Ajuntament per tal de garantir el creixement econòmic i la cohesió social al municipi.

El document és el resultat d'un procés participatiu que es va iniciar a finals del 2005 amb l'elaboració d'un diagnòstic sobre la situació socioeconòmica de Sant Cugat. Un fòrum plenari i una taula d'agents han servit per desplegar aquesta diagnosi i definir conjuntament amb l'administració les propostes prioritàries en matèria de promoció econòmica i ocupació.

L'actuació més demandada pels agents econòmics i socials afecta a la mobilitat del municipi. En concret, es proposa millorar l'accessibilitat als parcs empresarials amb transport col·lectiu. Ho explica Jordi Garcia, responsable de la Fundació Cirem, encarregada de la metodologia del Pla.

Jordi Garcia

Planificar la mobilitat del municipi i millorar l'accessibilitat en transport col·lectiu als parcs empresarials.


El Pla Estratègic també recull altres accions prioritàries, com desenvolupar els parcs empresarials, coordinar empreses i universitats i millorar la formació complementària.

El projecte té l'objectiu de fer compatible el creixement econòmic de la ciutat amb el manteniment de la cohesió social. Així ho destaca el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

Sant Cugat presenta grans oportunitats per a l'empresa i la gent. Però hem de vigilar que el creixement no fracturi la cohesió social.


En l'elaboració del Pla Estratègic hi han intervingut una quinzena d'agents, entre els quals destaquen associacions empresarials, sindicats, centres universitaris i entitats sociosanitàries. El coordinador comarcal de la UGT, Josep Sancristòfol, ha destacat l'esforç de l'Ajuntament per garantir un creixement 'sostenible i sostingut'.

Josep Sancristòfol

Felicito l'Ajuntament per aquesta iniciativa en un municipi amb un creixement tan elevat. La preocupació és tenir un creixement sostenible i sostingut.


El Pla Estratègic Econòmic i d'Ocupació es presentarà en sessió plenària aquest dimarts. L'acte tindrà lloc a la Casa Aymat a partir de les 5 de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.