Frenada a l'escalada de preus de l'habitatge nou


  • Comparteix:

L'encariment del metre quadrat de nova construcció a Sant Cugat s'ha frenat durant el 2006. Segons l'informe del sector de l'habitatge de la Generalitat, el preu ha crescut un 9'6% en el darrer any, gairebé 15 punts percentuals menys que el 2005. L'estudi revela que Sant Cugat és la tercera ciutat més cara de l'àrea metropolitana per darrera de Barcelona i Sant Just Desvern.

Segons l'estudi, el cost mitjà del metre quadrat nou a Sant Cugat és de 4.865 euros, gairebé 400 euros més que el 2005. Tot i això, l'encariment de l'any passat es troba una tercera part per sota del registrat el 2005, que va arribar al 25%.

L'informe revela que la superfície mitjana construïda ha augmentat un 3'6% respecte el 2005. Els nous habitatges al municipi tenen una mitjana de 134 metres quadrats, 5 metres més que el 2005. D'aquesta manera, Sant Cugat es converteix en la quarta ciutat amb més superfície per habitatge nou de l'àrea metropolitanana.

L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que cal donar una importància relativa als estudis sobre habitatge.

Lluís Recoder

Aquests estudis tenen un valor relatiu. Fa quatre dies un estudi deia que Sant Cugat era la ciutat més cara. Ara un altre informe diu que és la tercera.


Segons l'estudi, Sant Cugat se situa com a segona ciutat de l'àrea metropolitana amb l'índex més alt de construcció, només superada per Terrassa. En total, s'han començat a construir 2.086 habitatges a Sant Cugat durant el 2006, xifra que representa 28'3 residències iniciades per cada 1.000 habitants.

L'índex de construcció de Sant Cugat contrasta amb ciutats com Barcelona, l'Hospitalet i Cerdanyola, que no superen els 5 habitatges iniciats per cada miler de residents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.