Sant Cugat presenta la seva candidatura a seu de l'Institut Europeu de Tecnologia


  • Comparteix:

Sant Cugat ha presentat la seva candidatura per acollir la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (EIT). L'alcalde, Lluís Recoder, ha apuntat que el projecte de la seu central de l'EIT es situaria en el marc del futur Consorci Vallès Innovation Triangle, per a la promoció econòmica, que s'està a punt de constituir conjuntament amb Rubí i Cerdanyola.

La proposta santcugatenca, l'única que s'ha presentat a tot l'estat espanyol, compta ja amb l'aval del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat i en breu se sol·licitarà el del Ministeri d'Educació i Ciència del Govern Espanyol.

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que Sant Cugat té tots els recursos necessaris per optar a la seu de la EIT. La candidatura santcugatenca es presentarà oficialment el proper 8 de març en una sessió especial del Fòrum econòmic empresarial Santcugatribuna.

Lluís Recoder

És una forma d'intentar estar presents en la política econòmica de la Unió Europea.


Amb un pressupost estimat de 2.400 milions d'euros pel període 2008-2013, la Comissió Europea treballa per a consolidar l'Institut de Tecnologia Europeu de forma urgent. Aquest institut ha de convertir-se en un punt de referència per l'excel·lència en la seva investigació, el seu alt nivell educatiu i d'innovació. Tindrà instal·lacions a tot Europa amb una estructura central i diverses seus de comunitats de coneixement i innovació en forma de xarxa a tot el continent.

Escoltem Recoder.

Lluís Recoder

Tenim una ubicació estratègica i una concentració d'universtitats, empreses i centres d'investigació.


L'EIT es va projectar a Brussel·les com a model de referència de la integració del món acadèmic, amb el de la investigació i el negoci, per tal de permetre a Europa fer front als desafiaments de la globalització de l'economia mundial basada en el coneixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.