La Comissió Europea destaca la capacitat d'innovació de Sant Cugat i l'eix B-30


  • Comparteix:

La Comissió Europea confirma que Sant Cugat compleix els requisits per acollir la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET) o formar part d'alguna de les seves comunitats de coneixement. El responsable del projecte, Matteo Bonifacio, destaca els lligams entre la universitat i l'empresa com una de les potencialitats de la nostra ciutat i l'eix de la B-30.

Bonifacio ha realitzat una visita de treball al territori, que ha inclòs contactes amb la Generalitat, Esade, diversos centres universitaris i algunes empreses. El representant del Directori General de Cultura i Ensenyament de la Comissió Europea no s'ha volgut pronunciar sobre les possibilitats de la candidatura de Sant Cugat, però ha destacat les interrelacions entre les empreses i el món de la recerca com una de les potencialitats de la nostra ciutat i de l'eix de la B-30.

Bonifacio assegura que aquesta regió està 'abocada a la innovació', en sintonia amb l'esperit del futur Institut Europeu de Tecnologia.

Matteo Bonifacio

Hem pogut conèixer l'experiència de la regió, centrada en el coneixement, i l'esforç per relacionar universitat, empreses i autoritats locals.


Més enllà de la ubicació física de la seu de l'IET, que decidirà a finals d'any el Consell Europeu, Bonifacio ha destacat la importància d'integrar-se en una de les comunitats de coneixement i innovació que es generaran a l'entorn de l'organisme. Aquestes xarxes fomentaran la col·laboració entre el món de la recerca i el de l'empresa per desenvolupar programes concrets.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat la idoneïtat de Sant Cugat per acollir el futur Institut o formar part d'una de les comunitats de coneixement.

Lluís Recoder

El nostre territori té aspectes positius, com la ubicació estratègica, la concentració de coneixement i la presència d'empreses competitives.


El projecte té un pressupost de 2'5 milions d'euros d'aquí al 2010. L'acord polític per decidir la ubicació de l'Institut el prendrà a finals del 2007 el Consell Europeu i dos anys després es posaran en marxa les primeres comunitats de coneixement i innovació.

L'estructura de l'organisme inclou una junta de govern formada per 15 especialistes independents amb experiència empresarial i de recerca. La plantilla de l'IET comprèn una seixantena d'experts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.