Cargill escull Sant Cugat com a base europea pel sector dels biocarburants


  • Comparteix:

Sant Cugat és la nova seu europea de l'empresa Cargill en el mercat dels biocombustibles. D'aquesta manera, la multinacional nord-americana dedicada al subministrament de cereals i llavors entra de ple en els negocis dels biocarburants. L'empresa ja disposa de dues plantes de processament de matèries primeres a Catalunya.

Els biocarburants són un mercat en expansió, ja que es perfilen com a alternativa als carburants fòssils. L'empresa nord-americana és una de les empreses beneficiades per l'augment de la demanda de biodièsel o d'etanol.

Cargill ha fixat a Sant Cugat la seva base europea sota la direcció de l'holandès Jack Van den Hoek. L'empresa calcula que la demanda d'oli vegetal es triplicarà durant els propers tres anys i, per aquest motiu, estan reforçant les seves fàbriques catalanes.

La revitalització del nou sector energètic ha augmentat la pressió sobre els preus internacionals del gra, segons l'Observatori del Deute en la Globalització. Per contra, Cargill nega que les noves activitats en aquest camp siguin les responsables de la important pujada de preu del blat i la soja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.