Tremosa reclama vols intercontinentals per garantir el progrés econòmic català


  • Comparteix:

L'economista Ramon Tremosa adverteix que Catalunya corre el risc de frenar el seu desenvolupament si Barcelona no té vols intercontinentals. En un acte a Sant Cugat, Tremosa assegura que l'arribada de les línies aèries d'Star Aliance és la millor opció per a la T-Sud de l'aeroport del Prat.

Davant d'una vuitantena d'empresaris, Tremosa ha defensat un 'hub' - aeroport amb vols intercontinentals- per al futur de Catalunya. Segons l'economista, els països que no compten amb un aeroport intercontinental desapareixen del mapa global i, de retruc, perden riquesa.

Ramon Tremosa

Els grans congressos podrien marxar de Barcelona si no tenim vols intercontinentals regulars.


Tremosa ha criticat que AENA, l'ens públic gestor dels aeroports de l'Estat, depengui del govern espanyol en exclusiva. Segons l'economista, amb aquest escenari, AENA i els respectius governs espanyols han beneficiat els interessos de l'aeroport de Barajas en detriment de Catalunya. Per aquest motiu, Tremosa defensa que aeroports gestionats per administracions més pròximes com la Generalitat i pel capital privat. D'aquesta manera, Catalunya seguiria el model de la resta de ciutats europees.

De cara al futur de Catalunya, Tremosa s'ha mostrat partidari que Star Aliance pugui instal·lar les seves companyies aèries a la nova terminal del Prat.

Ramon Tremosa

Hi ha cinc companyies d'Star Aliance que no tenen resolt el seu 'hub' al sud d'Europa.


Tremosa tornarà a Sant Cugat dimarts vinent en un acte al Terra Dolça, on presentarà el llibre'Estatut, aeroports i ports de peix al cove'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.