Els empresaris de Sant Cugat aposten per la igualtat de gènere als consells d'administració

Economia

Publicat el 28/mar/07 per Marc Sala

L'Associació d'Empresaris de Sant Cugat veu amb bons ulls la nova Llei d'Igualtat, que promou la incorporació progressiva de les dones als consells d'administració. El president de l'associació, Frederic Boix, considera que aquesta normativa permet avançar cap a la igualat entre sexes i la concilicació laboral i familiar.

La llei persegueix incentivar la presència femenina en els màxims òrgans directius de les empreses, amb l'objectiu d'arribar a un 40% de presència mínima de dones d'aquí al 2015. A més, la nova legislació amplia el permís de paternitat i el de maternitat en determinats casos.

El president de l'Associació d'Empresaris de Sant Cugat, Frederic Boix, valora de manera positiva aquesta llei. Així ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Frederic Boix

Inicialment es pot pensar que pot comportar problemes però penso que els aspectes positius són més importants. Com la conciliació treball i família o la igualtat entre home i dona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La nova llei obre el debat sobre quina ha de ser la prioritat alhora d'ocupar un càrrec directiu: la capacitat de la persona o el seu sexe.També preocupa el fet que la productivitat es vegi afectada per l'ampliació de permisos. En aquest sentit, Boix s'ha manifestat convençut que a Sant Cugat aquesta novetat no tindrà una gran incidència.

Frederic Boix

Les empreses de Sant Cugat no són estrictament industrials, són de serveis i desenvolupament. Per tant és més important el fruit del treball que no pas les hores de treball.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, Boix ha destacat que l'ampliació de l'aeroport de Barcelona és vital per al desenvolupament econòmic de Sant Cugat, ja que una gran part de les empreses establertes a la ciutat són multinacionals i, per tant, es fa necessària la proximitat amb un aeroport de primer nivell.