Els santcugatencs destinen el 40% de la seva renda a l'adquisició d'un habitatge


  • Comparteix:

Els santcugatencs destinen el quaranta per cent de la seva renda a l'adquisició d'un habitatge. Sant Cugat és una de les ciutats catalanes on comprar una casa suposa més esforç pels ciutadans. Així ho afirma un estudi sobre el preu de l'habitatge als municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona elaborat pel Patronat Municipal de l'Habitatge.

L'esforç dels ciutadans que desitgen comprar una casa a la nostra ciutat queda palès amb aquest estudi. L'informe s'ha fet en funció de la renda mitjana dels habitants i constata que Sant Cugat té la renda més alta dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb gairebé 5.000 euros. Aquesta xifra suposa 1.500 euros més que la mitjana de la capital catalana.

El preu més baix dels habitatges de ciutats properes com Rubí, Cerdanyola, Sabadell o Terrassa fa que els compradors hagin d'invertir-hi menys del trenta per cent de la seva renda. És a dir, més de deu punts per sota del que es necessita a Sant Cugat.

Segons l'autora de l'informe, Carme Trilla, la diferència de preu dels habitatges entre les ciutats afavoreix la mobilitat migratòria:

Carme Trilla

Cada vegada hi ha més municipis en els quals és millor anar a viure que no pas en el propi


Els motius que reflexa l'informe per adquirir una nova casa actualment són necessitats d'espai o raons familiars, mentre que fa vint anys els canvis de residència eren degut a necessitats laborals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.