Les empreses farmacèutiques i de serveis, principals eixos econòmics de la ciutat


  • Comparteix:

Les farmacèutiques i les companyies de serveis lideren l'activitat econòmica d'empreses amb seu social a Sant Cugat. Així es recull en un informe de la Fundació Catalunya, que situa aquests sectors com els principals entre les empreses amb més volum de facturació. D'aquesta classificació, se n'exclouen les empreses que no tenen la seu social a Sant Cugat com, per exemple, Televisió Espanyola.

La cadena de supermercats Lidl lidera la classificació amb un volum de facturació de més de 1.170.000 euros anuals el 2004, tot i no tenir cap establiment a Sant Cugat.

El rànquing es completa amb empreses de tecnologia com Sharp i JVC, empreses químiques com FMC Foret, les farmacèutiques Roche i Boehringer Ingelheim. A continuació, hi ha companyies de serveis, fabricació i alimentació com Delphi, ISS Facility i Europastry. Aquestes companyies tenen xifres de facturació per sobre dels 100.000 euros anuals.

Segons el vicepresident de l'Associació Empresarial Sant Cugat, Joan Franquesa, la bona posició de la ciutat és un important reclam per a les empreses.

Joan Franquesa

Ja fa anys que Sant Cugat està molt ben posicionat per a les empreses farmacèutiques. A més, últimament està guanyant terreny el sector serveis.


A primer cop d'ull, el sector econòmic a Sant Cugat està liderat per empreses multinacionals, amb grans volums de facturació, plantilles que superen els 500 treballadors i relacionades amb els sectors farmacèutics i de serveis.

Per sectors, a la nostra ciutat tenen especial incidència les empreses farmacèutiques i de serveis, seguides de les químiques i les d'alimentació. També existeix una important representació de grans empreses dedicades a la tecnologia i la construcció.

Franquesa ha dit que les deslocalitzacions no són una preocupació a la ciutat.

Joan Franquesa

El gran teixit empresarial de Sant Cugat s'està beneficiant de petites i mitjanes empreses importants.


Set de les 38 principals empreses ubicades a Sant Cugat són de capital català. La majoria de companyies són empreses multinacionals de capital estranger.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.