Sant Cugat té una de les pressions fiscals més baixes de l'Àrea Metropolitana


  • Comparteix:

Sant Cugat és una de les poblacions de l'àrea metropolitana amb una pressió fiscal més baixa. Segons un estudi del Ministeri d'Hisenda, el nostre municipi ocupa la divuitena posició en el rànking d'impostos locals, d'entre les ciutats de més 50.000 habitants de tot l'Estat Espanyol.

Les xifres les ha fet públiques el president del govern central, José María Aznar, utilitzant-les per criticar la política fiscal dels municipis governats pel PSC i el PSOE. Segons aquestes dades, les 6 ciutats que paguen més impostos tenen alcaldes socialistes, i cinc d'elles són catalanes.

Així, per exemple, Barcelona té una pressió fiscal de 72 punts i mig, més de 30 punts per sobre dels impostos que graven els madrilenys. Ciutats com Badalona, l'Hospitalet i Sabadell obtenen una puntuació superior al 70 per cent.

Segons aquestes dades, Sant Cugat té una pressió fiscal del 60,6 per cent, i es converteix amb la divuitena població de més de 50.000 habitants de tot l'Estat. Respecte a les ciutats veïnes, Sant Cugat queda per sota de poblacions com Rubí, Granollers, i Sant Boi. La pressió fiscal és encara més baixa a ciutats com Mataró, Cerdanyola i Terrassa.

L'estudi pondera 5 impostos municipals: el de béns immobles, el d'Activitats Econòmiques, el de Circulació, el d'Obres i les plusvàlues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.