Es disparen els beneficis de les autopistes amb pas per Sant Cugat


  • Comparteix:

Les concessionàries d'autopistes amb pas per Sant Cugat han disparat els seus beneficis en l'últim any. El peatge dels Túnels de Vallvidrera és el que ha augmentat més en guanys i el de les Fonts és el que ha registrat un augment més alt de trànsit. D'altra banda, el peatge d'Acesa al pas per l'AP-7 és el que ha recaptat més diners en l'últim any.

La concessionària d'autopistes Acesa, del grup Abertis, és líder en ingressos i en volum de trànsit. La concessionària gestiona un total de 54 quilòmetres i explota els tres trams de l'AP-7 entre Barcelona i la Jonquera, un dels quals passa per la nostra ciutat.

La societat que ha registrat un augment més alt de trànsit durant el 2006 és Autema, concessionària de l'autopista que uneix Sant Cugat i Manresa amb peatge a les Fonts. Per aquesta via interurbana, hi han passat més de 21.500 vehicles diaris, prop d'un 10% més que l'any anterior. Els beneficis d'Autema, participada per Abertis i Cintra, han estat de 16 milions d'euros, un 2% més que el 2005.

Tabasa, empresa que explota els Túnels de Vallvidrera, ha guanyat més de 18 milions d'euros i ha disparat els beneficis gairebé un 60% respecte el 2005. D'aquesta manera, Tabasa, que té com a principal accionista la Generalitat, es converteix en la concessionària que ha augmentat més els beneficis durant l'últim any. Per aquest peatge que uneix Barcelona amb Sant Cugat, hi han passat més de 34.600 vehicles diaris durant el 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.