El comerç local recula a l'eix de vianants enfront grans cadenes i franquícies


  • Comparteix:

Sis de cada 10 comerços de l'eix de vianants són franquícies o pertanyen a cadenes comercials. Els botiguers locals consideren que la causa de la reducció del comerç propi de la ciutat són els elevats preus del lloguer, a partir dels 4.000 euros o més, i la competència de les grans superfícies.

Del més d'un centenar d'establiments que hi ha entre la plaça d'Octavià i la plaça de Lluís Millet, el 60% són punts comercials de marques consolidades o franquícies. D'aquesta manera, el comerç local ha experimentat en els darrers anys una reducció enfront marques consolidades i cadenes. És el cas de la papereria 'La quinta forca', que ha donat pas al grup de sabateries Casas o la botiga de discos Compàs que finalment allotjarà un dels punts comercials d'una gran cadena de moda.

Els comerciants locals atribueixen aquest descens del comerç local als elevats preus de lloguer, que superen els 4.000 euros mensuals.

Botiguers locals

No hi ha un relleu generacional, els lloguers són molt alts. / La culpa és de les grans superfícies. / Les grans superfícies primer han atacat els comestibles. / Amb els lloguers que s'estan pagant és la sortida més còmoda.


El comerç local a l'eix de vianants està especialment representat pel sector de la restauració i les botigues de queviures i ocupen petits locals en els principals carrers. Escoltem l'opinió d'alguns santcugatencs respecte el canvi de tipologia d'establiments.

Santcugatencs

La majoria no són del poble. / Els comerços de casa s'han acabat. / El caliu de casa s'ha perdut. / Hi ha molta botiga petita encara. / Estan tancant moltes botigues.


Totes les properes obertures a l'eix de vianants són d'empreses d'àmbit nacional, estatal o internacional. En concret, els establiments d'àmbit català representen el 42% de les botigues de la zona, mentre que les estatals són el 20% i les internacionals el 38%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.