El MIT recomana més esperit emprenedor per atreure a Sant Cugat valor afegit


  • Comparteix:

El director del centre d'emprenedoria del Massachusets Institute of Technology (MIT), Kenneth Morse, reclama als empresaris més esperit emprenedor per assegurar el futur econòmic de Sant Cugat i Catalunya. En la primera edició del Santcugatribuna d'aquesta temporada, Morse assegura que la nostra ciutat té 'bons ingredients' per convertir-se en un centre d'atracció econòmica i empresarial.

Segons l'economista, a Catalunya no hi ha prou esperit emprenedor, tot i l'existència de recursos econòmics per apostar per nous projectes. El directiu del MIT ha advertit que sense risc empresarial es corre el perill de veure's superat per la globalització econòmica.

Morse ha recomanat buscar l'èxit en la innovació empresarial a partir de tres elements: els clients, les vendes i l'ambició de creixement. En aquest sentit, el directiu del MIT considera imprescindible tenir una clientela exigent per millorar el producte. Morse també defensa com a segon element per obtenir resultats centrar esforços en el procés de venda, ja que no sempre el millor producte és el que té més sortida al mercat. Finalment, l'economista atribueix a l'ambició de fer créixer el negoci part de l'èxit d'un projecte empresarial.

Tot i aquestes recomanacions, Morse també ha remarcat que el fracàs també és part natural del procés d'innovació empresarial. Segons el directiu del MIT, en cas de fallida empresarial, cal aixecar-se i apostar per nous projectes.

En aquest sentit, Morse ha recomanat a Sant Cugat aprofitar la seva potencialitat econòmica.

Kenneth Morse

Sant Cugat està a una bona posició econòmica, però encara té molta feina per fer.


El MIT col·labora amb Boston, ciutat amb la qual Sant Cugat ha signat un acord de col·laboració de desenvolupament econòmic. La nostra ciutat busca establir una relació similar amb el futur centre d'Esade i l'eix de la B-30 compartit amb Cerdanyola i Rubí.

L'alcalde, Lluís Recoder, considera la visita de Morse com un suport a la candidatura de Sant Cugat a seu de l'Institut Europeu de Tecnologia, entitat equivalent al MIT.

Lluís Recoder

La visita de Morse és un suport a la nostra candidatura a l'Institut Europeu de Tecnologia.


El Santcugatribuna ha tingut lloc aquest dilluns al Teatre-Auditori. Prop de mig miler de persones ha assistit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.