Els nous barris provoquen que augmenti el preu per metre quadrat, segons les immobiliàries

Economia

Publicat el 18/oct/07 per Mar Castro / Anna Bernadó

Les promocions d'obra nova dels nous barris de la Guinardera, Can Mates i Vulpalleres fan que el metre quadrat es dispari a Sant Cugat en l'últim trimestre. Les immobiliàries de la ciutat interpreten així les dades del darrer informe del Ministeri d'Habitatge, que situa la nostra ciutat com la més cara de l'Estat Espanyol en gairebé 4.200 euros el metre quadrat.

L'informe del Ministeri d'Habitatge fixa la variació respecte el trimestre passat a Sant Cugat en un increment del 27%, i situa el nostre municipi per davant de ciutats com Madrid, Sant Sebastià i Barcelona.

Els experts de les immobiliàries consultades per aquesta emissora consideren que les dades de l'estudi no representen un retrat fidel del mercat actual a Sant Cugat. Els gerents 'd'Expofinques' i 'Look & Find', David Cano i Sebastià Orobitch, asseguren que la demanda d'habitatge està baixant al nostre municipi i que les dades recullen un fet puntual.

Els experts atribueixen la variació a la venda de promocions d'obra nova dels nous barris de la ciutat, que estan fent augmentar el preu per metre quadrat de Sant Cugat.

David Cano i Sebastià Orobich

La vivenda està baixant prop d'un 5% cada mes. L'única explicació de les dades són les vendes de promocions d'obra nova dels nous barris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El gerent 'd'Expofinques', David Cano, també ha constatat que Sant Cugat té un públic potencial important que ve de Barcelona i que, si els preus pugen, el nostre municipi perd aquest col·lectiu. Per als santcugatencs l'encariment de l'habitatge impedeix que els joves puguin viure a Sant Cugat i hagin de marxar.

Santcugatencs

És una bogeria jo tinc tres fills i una se n'ha hagut d'anar a Rubí. Voldríem viure aquí però és molt car. No hauria de ser així, tot està caríssim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons l'informe, la mitjana del metre quadrat en habitatges amb menys de dos anys d'antiguitat supera per poc els 4.600 euros a la nostra ciutat. En vivendes més antigues, el cost a Sant Cugat cau fins als 3.400 euros.