L'Ajuntament abaratirà l'impost de circulació dels vehicles menys contaminants


  • Comparteix:

L'Ajuntament aplicarà una bonificació mediambiental en l'impost de circulació dels vehicles que emetin menys diòxid de carboni. Els descomptes aniran del 50 al 75% de la quota, en funció dels nivells d'emissió. La iniciativa, inclosa en la proposta d'ordenances fiscals per al 2008, pren com a base una directiva de la Unió Europea aprovada l'any 1999.

Fins ara, les ordenances fiscals ja preveien bonificacions per als cotxes elèctrics i els vehicles que utilitzessin energies alternatives. Ara, la mesura s'estén als automòbils de qualsevol tipus que redueixin les emissions contaminants, en consonància amb una directiva europea que reclama als fabricants informar dels nivells d'emissió dels turismes nous.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica l'objectiu de les bonificacions.

Marta Subirà

Hem recollit la directiva europea en les ordenances fiscals. Volem conscienciar els consumidors que adquireixen un vehicle.


En concret, les ordenances preveuen una bonificació del 50% de la quota dels vehicles que emetin entre 120 i 130 grams de diòxid de carboni per quilòmetre. El descompte serà del 75% per als turismes amb emissions per sota dels 120 grams. Els nivells de contaminació figuren a les fitxes tècniques dels vehicles.

La llei contempla aquestes bonificacions, però no preveu penalitzar els propietaris dels vehicles que més contaminin. L'alcalde, Lluís Recoder, demana al govern espanyol un canvi legislatiu per possibilitar aquesta opció.

Lluís Recoder

Demanem que es modifiqui l'impost de circulació i que els ajuntaments que volem fer una contribució per frenar el canvi climàtic la puguem fer.


L'equip de govern assegura que cap dels principals municipis de l'Estat espanyol aplica aquestes bonificacions mediambientals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.