La meitat dels propietaris d'immobles pagaran menys IBI l'any vinent


  • Comparteix:

L'equip de govern ha decidit eliminar les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI), el principal tribut local, i a canvi rebaixarà el tipus impositiu. En conseqüència, la meitat dels propietaris de la ciutat pagaran menys contribució que l'any passat, tot i que la mitjana de la factura es mantindrà estable al conjunt del municipi. Les ordenances fiscals que debatrà aquest dimecres el ple municipal preveuen un increment dels impostos i taxes municipals d'un 2'8% de mitjana, d'acord amb les dades reals d'inflació a mitjans d'any.

L'equip de govern ha decidit no esgotar el termini màxim legal per aplicar bonificacions en l'IBI i l'any vinent rebaixarà el tipus impositiu d'aquest tribut per evitar que la revisió cadastral feta fa dos anys encareixi en excés les quotes. Així, el tipus passarà del 0'85 al 0'6, mentre que la quantitat mitjana que pagaran els contribuents pujarà lleugerament, dels 659 euros actuals fins els 667.

La rebaixa del tipus impositiu provocarà que, a la pràctica, gairebé la meitat dels contribuents de la ciutat paguin menys IBI que l'any anterior. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, explica que la rebaixa afectarà principalment als propietaris dels nous barris.

Jordi Joly

Les propietats més noves tenen menys impacte de la revisió cadastral i, per tant, pagaran menys IBI amb la rebaixa del tipus impositiu.


La voluntat de l'equip de govern és que les ordenances fiscals del 2008 congelin la pressió fiscal. Per això, s'ha previst un increment mitjà dels impostos i taxes del 2'8%, corresponent a les dades reals d'inflació a mitjans d'any.

D'altra banda, les bonificacions en l'IBI per a les famílies nombroses s'incrementaran fins a un màxim de 400 euros. L'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat que la previsió de l'equip de govern és arribar a bonificar el 50% de l'impost al final del mandat.

Lluís Recoder

La nostra intenció és incrementar aquesta bonificació cinc punts cada any, fins arribar al 50%. La llei permet un màxim del 90%.


L'Ajuntament aplicarà també noves taxes, com la que gravarà el traspàs de parades del mercat municipal -excepte les transmissions de pares a fills-.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.